21/09/2023 21/09/2023 Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων αλλά και στο έργο της Αγιοταφικής Αδελφότητας επικεντρώθηκε η συζήτηση που είχε ο Μακαριώτατος κ.κ. Θεόφιλος με το νέο Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στα Ιεροσόλυμα, κ. Δημήτριο Αγγελουσόπουλο, ο οποίος τον επισκέφθηκε με αφορμή την έναρξη της υπηρεσίας του στην Αγία Πόλη, εκφράζοντας παράλληλα τη δέσμευση της Ελληνικής...
21 Σεπτεμβρίου, 2023 - 8:52
Τελευταία ενημέρωση: 21/09/2023 - 8:58

Ο νέος Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Διαδώστε:
Ο νέος Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων αλλά και στο έργο της Αγιοταφικής Αδελφότητας επικεντρώθηκε η συζήτηση που είχε ο Μακαριώτατος κ.κ. Θεόφιλος με το νέο Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στα Ιεροσόλυμα, κ. Δημήτριο Αγγελουσόπουλο, ο οποίος τον επισκέφθηκε με αφορμή την έναρξη της υπηρεσίας του στην Αγία Πόλη, εκφράζοντας παράλληλα τη δέσμευση της Ελληνικής Κυβέρνησης για την υποστήριξη προς το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο. 

Ο κ. Αγγελοσόπουλος, ο οποίος συνοδευόταν κατά την επίσκεψη από την Πρόξενο κ. Χριστίνα Ζαχαριουδάκη, ευχαρίστησε τον Προκαθήμενο της Σιωνίτιδος Εκκλησίας για την υποδοχή και εξέφρασε τη δέσμευση της Ελληνικής Κυβέρνησης για την υποστήριξη των δικαιωμάτων των Ρωμαίο Ορθοδόξων και πασών των Χριστιανικών Εκκλησιών στους Αγίους Τόπους.

Άδικη η επιβολή φόρων

Ο Μακαριώτατος και οι Αγιοταφίτες Πατέρες υποδέχθηκαν ενθέρμως τον κ. Πρόξενο, εκφράζοντες την χαρά τους για την επίσκεψη λίγες ημέρες πριν την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού (με το παλαιό εορτολόγιο εορτάζεται στις 27 Σεπτεμβρίου), ο οποίος φυλάσσει και βοηθά τις Εκκλησίες να αντιμετωπίσουν τις πρόσφατες προκλήσεις. Ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε επίσης στην άδικη επιβολή δημαρχιακών φόρων και το πάγωμα των τραπεζικών λογαριασμών του Πατριαρχείου και άλλων Xριστιανικών Εκκλησιών από την Δημαρχία Ιεροσολύμων.

“Τα προβλήματα προκύπτουν από ριζοσπαστικά στοιχεία εντός του Ισραήλ”

Ο Πατριάρχης κ.κ. Θεόφιλος εξήγησε ακόμη ότι όλες οι Εκκλησίες βρίσκονται σε συνεργασία προς αντιμετώπιση των προκλήσεων αυτών προς όφελος των χριστιανικών ομολογιών και υπεστήριξε ότι οι Χριστιανικές Εκκλησίες πριν λίγα χρόνια είχαν λάβει μία δύσκολη απόφαση να κλείσουν τον Ναό της Αναστάσεως σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους αδίκους δημαρχιακούς φόρους και τους λογαριασμούς υδρεύσεως, τους οποίους o Δήμος Ιεροσολύμων επιχείρησε να επιβάλει.

«Τα προβλήματά ημών δεν προκύπτουν από το κράτος, την κυβέρνησιν ή τον λαόν του Ισραήλ», είπε ο Μακαριώτατος, «αλλά από ριζοσπαστικά στοιχεία εντός του Ισραήλ».

Ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε και στο έργο αναστηλώσεως του Ιερού Κουβουκλίου, το οποίο ολοκληρώθηκε πριν λίγα χρόνια, τονίζοντας ότι η θέση του Πατριαρχείου είναι να διατηρηθούν οι Άγιοι Τόποι ως τόποι λατρείας, προσβάσιμοι προς όλους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων