21/11/2023 21/11/2023 Την έδρα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων επισκέφθηκε χθες το πρωί, Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023, ο νέος Προϊστάμενος της Ρωσικής Πνευματικής Αποστολής στα Ιεροσόλυμα (MISSIA) οσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Βασσιανός.  Ο Αρχιμανδρίτης Βασσιανός, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αρχιμανδρίτη Νίκωνα, ζήτησε την ευχή του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του. Παράλληλα, διαβίβασε τις...
21 Νοεμβρίου, 2023 - 11:12
Τελευταία ενημέρωση: 21/11/2023 - 10:54

Ο νέος Προϊστάμενος της Ρωσικής Πνευματικής Αποστολής στα Ιεροσόλυμα στον Πατριάρχη Θεόφιλο

Διαδώστε:
Ο νέος Προϊστάμενος της Ρωσικής Πνευματικής Αποστολής στα Ιεροσόλυμα στον Πατριάρχη Θεόφιλο

Την έδρα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων επισκέφθηκε χθες το πρωί, Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023, ο νέος Προϊστάμενος της Ρωσικής Πνευματικής Αποστολής στα Ιεροσόλυμα (MISSIA) οσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Βασσιανός. 

Ο Αρχιμανδρίτης Βασσιανός, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αρχιμανδρίτη Νίκωνα, ζήτησε την ευχή του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του. Παράλληλα, διαβίβασε τις ευχές του Πατριάρχη Μόσχας κ.κ. Κυρίλλου προς τον Προκαθήμενο της Σιωνίτιδος Εκκλησίας και τις ευχαριστίες του Ρώσου Προκαθημένου για το ενδιαφέρον του κ.κ. Θεοφίλου υπέρ του Πατριαρχείου της Μόσχας στην Ουκρανία και υπέρ της ενότητα των Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Από την πλευρά του ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων ευχήθηκε στον Αρχιμανδρίτη Βασσιανό ευδόκιμη υπηρεσία στην Ρωσική Αποστολή, εντός του πλαισίου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, η οποία στηρίζεται στις αγαστές σχέσεις Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και Πατριαρχείου Μόσχας, “ἐνισχυομένην ἐκ τοῦ γεγονότος ὅτι ἡ Ἐκκλησία Ἱεροσολύμων ἑδράζεται ἐπί τοῦ σταυρικοῦ, λυτρωτικοῦ αἵματος τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ καί τοῦ κενοῦ Τάφου Αὐτοῦ, μαρτυροῦντος τήν Ἀνάστασιν”, σύμφωνα με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Σε ενίσχυση της διακονίας του Αρχιμανδρίτη Βασσιανού, ο Μακαριώτατος επέδωσε σε αυτόν σταυρό Αρχιμανδρίτου, την εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου της Γεθσημανής και του ανακαινισθέντος Ιερού Κουβουκλίου του Αγίου Τάφου και το έγκριτο σύγγραμμα του Χρυσοστόμου Παπαδοπούλου της Ιστορίας της Εκκλησίας Ιεροσολύμων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων