05/02/2021 05/02/2021 Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος Γ΄ καταδικάζει με ανακοίνωσή του την επίθεση, που πραγματοποίησε Ισραηλινός εξτρεμιστής εναντίον της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας στην Ιερουσαλήμ, την οποία ο Μακαριώτατος χαρακτήρισε ως «αδελφή εκκλησία» Σε δήλωσή του που εξεδόθη το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων τονίζει ότι οι επιθέσεις Ισραηλινών εξτρεμιστών εναντίον εκκλησιών και τζαμιών στην Ιερουσαλήμ αυξάνονται ανησυχητικά. Προσθέτει...
05 Φεβρουαρίου, 2021 - 14:14
Τελευταία ενημέρωση: 05/02/2021 - 14:20

Ο Πατρ. Ιεροσολύμων καταδικάζει την επίθεση σε ρουμανική εκκλησία

Διαδώστε:
Ο Πατρ. Ιεροσολύμων καταδικάζει την επίθεση σε ρουμανική εκκλησία

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος Γ΄ καταδικάζει με ανακοίνωσή του την επίθεση, που πραγματοποίησε Ισραηλινός εξτρεμιστής εναντίον της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας στην Ιερουσαλήμ, την οποία ο Μακαριώτατος χαρακτήρισε ως «αδελφή εκκλησία»

Σε δήλωσή του που εξεδόθη το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων τονίζει ότι οι επιθέσεις Ισραηλινών εξτρεμιστών εναντίον εκκλησιών και τζαμιών στην Ιερουσαλήμ αυξάνονται ανησυχητικά. Προσθέτει επίσης ότι,  η αποτυχία των επίσημων αρχών να το αντιμετωπίσουν και η ανοχή τους απέναντι σε τέτοιες τρομοκρατικές πράξεις σίγουρα θα οδηγήσουν σε περισσότερη τροφοδότηση της σύγκρουσης στην Αγία Πόλη.

Ο Μακαριώτατος κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να παρέμβει ανοίγοντας διάλογο με την ισραηλινή κυβέρνηση, με στόχο να σταματήσουν αυτές οι τρομοκρατικές επιθέσεις και να τερματιστούν οι συνεχείς προσπάθειες εξτρεμιστικών ισραηλινών ομάδων να αλλάξουν το μωσαϊκό της πόλης της Ιερουσαλήμ. Κάνει ιδιαίτερη αναφορά σε περιστατικά βίας και εκφοβισμού χριστιανών και μουσουλμάνων προσκυνητών, επιθέσεων σε κληρικούς και βεβηλώσεις με γκράφιτι μίσους στους τοίχους και τις πόρτες των εκκλησιών και των τζαμιών. Επίσης, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων μιλά και για τις “φρικτές προσπάθειές τους” να πάρουν υπό  τον έλεγχό τους την περιουσία της  Εκκλησίας, όπως διαφαίνεται και στην περίπτωση της πύλης της  Jaffa της Ιερουσαλήμ και ειδικότερα για το Imperial Hotel, το Petra Hotel και άλλα ακίνητα, χρησιμοποιώντας αθέμιτες μεθόδους, διεφθαρμένες συμφωνίες, δωροδοκίες  και εκβιασμούς.

Ο Πατριάρχης κ.κ. Θεόφιλος τόνισε ότι το Ορθόδοξο Πατριαρχείο της Ιερουσαλήμ και η εκκλησία της Ορθόδοξης Εκκλησίας στους Αγίους Τόπους και στις δύο όχθες του ποταμού Ιορδάνη, βρίσκονται δίπλα στο Πατριαρχείο Ρουμανίας και τον Πατριάρχη κ.κ. Δανιήλ και τους στηρίζουν πλήρως στην αντιμετώπιση αυτής της τρομοκρατικής πράξης, η οποία αντανακλά την έκταση του μίσους των Ισραηλινών εξτρεμιστών απέναντι στη χριστιανική θρησκεία εν γένει, και συγκεκριμένα την Ορθόδοξη Εκκλησία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων