15/07/2022 15/07/2022 Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος υποδέχθηκε τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και του απένειμε τον Μεγαλόσταυρο του Παναγίου Τάφου στη Βασιλική της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του ope.gr για ενδεχόμενη συνάντηση την Τετάρτη 13 Ιουλίου, με την επίσκεψη να ολοκληρώνεται σήμερα και τον Πρόεδρο Μπάιντεν να μεταβαίνει στη Σαουδική Αραβία. Επιμέλεια Σβετλάνα Λεβίτσκι...
15 Ιουλίου, 2022 - 20:51
Τελευταία ενημέρωση: 15/07/2022 - 21:16

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων ενημέρωσε τον Τζο Μπάιντεν για τις συνεχιζόμενες προκλήσεις- Συνάντηση στη Βασιλική της Γεννήσεως

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων ενημέρωσε τον Τζο Μπάιντεν για τις συνεχιζόμενες προκλήσεις- Συνάντηση στη Βασιλική της Γεννήσεως

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος υποδέχθηκε τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και του απένειμε τον Μεγαλόσταυρο του Παναγίου Τάφου στη Βασιλική της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του ope.gr για ενδεχόμενη συνάντηση την Τετάρτη 13 Ιουλίου, με την επίσκεψη να ολοκληρώνεται σήμερα και τον Πρόεδρο Μπάιντεν να μεταβαίνει στη Σαουδική Αραβία.

Επιμέλεια Σβετλάνα Λεβίτσκι

Ο Μακαριώτατος υποδέχθηκε τον κ. Μπάιντεν στην είσοδο της Βασιλικής της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ και κατά την ξενάγηση που του έκανε, τόνισε την ανάγκη για ενεργό αμερικανική παρέμβαση για την προστασία της χριστιανικής κληρονομιάς και για παρουσία στους Αγίους Τόπους, ιδιαίτερα στην πόλη της Ιερουσαλήμ.

Όπως επεσήμανε ο Μακαριώτατος η Ιερουσαλήμ είναι μάρτυρας άνευ προηγουμένου επιθέσεων από ισραηλινές ριζοσπαστικές ομάδες, που διεξάγουν αδικήματα χωρίς να φέρουν ευθύνη για αυτά, και δημιουργώντας ένα περιβάλλον που απωθεί τους χριστιανούς από την ίδια τους την πόλη.

Ο Μακαριώτατος σημείωσε ακόμη τις επιθέσεις που γίνονται σε εκκλησίες, κληρικούς και πιστούς χριστιανούς από μέλη αυτών των ομάδων, καθώς και τις προσπάθειές τους να αρπάξουν τις περιουσίες της Πύλης της Γιάφα σε μια υπόθεση που δείχνει τη φρίκη των διαμαχών που διεξήγαγαν αυτές οι ομάδες ενάντια στην αυθεντική χριστιανική παρουσία στην Ιερουσαλήμ.

Επίσης ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στον περιορισμό της ελευθερίας της λατρείας σε βάρος μουσουλμάνων και χριστιανών, εμποδίζοντας τους πιστούς να φτάσουν ελεύθερα στους τόπους λατρείας τους, δίνοντας το παράδειγμα των πρακτικών της ισραηλινής αστυνομίας φέτος το Μεγάλο Σάββατο, κατά το οποίο εμπόδισαν τους πιστούς να φτάσουν στoν Ιερό Ναό της Αναστάσεως.

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων υπογράμμισε τους κινδύνους από την χριστιανική μετανάστευση, ειδικά από την Ιερουσαλήμ προς άλλες περιοχές, και ότι η διατήρηση της χριστιανικής παρουσίας είναι ένα σημαντικό ανθρωπιστικό και πολιτισμικό μήνυμα, προσθέτοντας ότι η προστασία του «Status Quo» είναι προτεραιότητα για όλες τις εκκλησίες.

Στο πρόγραμμα των επίσημων χαιρετισμών προς τον Πρόεδρο Μπάιντεν, ο Πατριάρχης κ.κ. Θεόφιλος συμμετείχε χθες μαζί με τους υπόλοιπους Πατριάρχες, εκκλησιαστικούς ηγέτες και άλλους κληρικούς σε δεξίωση που παρέθεσε ο Πρόεδρος του Κράτους του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτζογκ, στην επίσημη κατοικία προς τιμήν του Προέδρου των ΗΠΑ .

Ο Μακαριώτατος τόνισε στη δεξίωση την ανάγκη να τεθούν τέλος στις πρακτικές των ισραηλινών ριζοσπαστικών ομάδων που στοχεύουν στη διαγραφή του ψηφιδωτού της Ιεράς Πόλης και στην εξάλειψη της θρησκευτικής και πολιτιστικής πολυμορφίας της, προσθέτοντας ότι η χριστιανική κληρονομιά στην Ιερουσαλήμ κινδυνεύει ως αποτέλεσμα των πρακτικών αυτών των ομάδων.

 

Πηγή φωτογραφιών: دير الظهور الإلهي البطريركي – المغطس/  jerusalem-patriarchate

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων