19/06/2022 19/06/2022 Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος μετά από πρόσκληση, ευλόγησε, στην αίθουσα τελετών του ξενοδοχείου Νotre-Dame, μουσική εκδήλωση – κονσέρτο, το οποίο απέδωσε το μέγιστο των πνευματικών έργων του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Σεργκέι Ραχμάνινοφ. Η ανεπανάληπτη εκδήλωση καταχειροκροτήθηκε επανειλημμένα, και μετά το πέρας της ο Μακαριώτατος είπε: «Η τελετή αύτη, τελουμένη σήμερον επί τη λήξει της περιόδου...
19 Ιουνίου, 2022 - 15:50
Τελευταία ενημέρωση: 19/06/2022 - 16:16

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων ευλόγησε μουσική εκδήλωση του Σεργκέι Ραχμάνινοφ

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων ευλόγησε μουσική εκδήλωση του Σεργκέι Ραχμάνινοφ

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος μετά από πρόσκληση, ευλόγησε, στην αίθουσα τελετών του ξενοδοχείου Νotre-Dame, μουσική εκδήλωση – κονσέρτο, το οποίο απέδωσε το μέγιστο των πνευματικών έργων του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Σεργκέι Ραχμάνινοφ.

Η ανεπανάληπτη εκδήλωση καταχειροκροτήθηκε επανειλημμένα, και μετά το πέρας της ο Μακαριώτατος είπε: «Η τελετή αύτη, τελουμένη σήμερον επί τη λήξει της περιόδου της Πεντηκοστής, προέβαλε την πολυφωνίαν των γλωσσών της ημέρας της Πεντηκοστής, η οποία εν κατέληξεν εις την συμφωνίαν των δωρεών του Αγίου Πνεύματος».

Αφορμή για τη διοργάνωση της μουσικής εκδήλωσης το μεσημέρι του Σαββάτου 18 Ιουνίου, ήταν η επέτειος των 100 χρόνων από την ίδρυση της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας της Διασποράς Russian Οrthodox Church outside of Russia (ROCOR) και η επέτειος των 150 χρόνων από την γέννηση του μεγάλου συνθέτη Σεργκέι Ραχμάνινοφ.

Το κονσέρτο ήταν υπό την ανδρική χορωδίας που φέρει τον τίτλο «Πατριάρχης Τύχων», υπό την διεύθυνση της ταλαντούχου μαέστρου κ. Ekaterina Antonenko, του Patram Institute Male Choir σολιστών όντων των Igor Morozov, τενόρου, και Evgeny Kachurovsky βαρυτόνου, οι οποίοι απέψωσαν το έργον του Ραχμάνινοφ,

Μερικές ενότητες του Ραχμάνινοφ ήταν τα: 1. “Come let us worship”- “Δεύτε προσκυνήσωμεν”, 2. “Bless the Lord, O My Soul” «Ευλόγει η ψυχή μου τον Κύριον», 3. “Blessed is the Man”-«Μακάριος ανήρ», 4. “Rejoice, O Virgin” «Χαίρε Κεχαριτωμένη» κ.α.

Την εκδήλωση παρηκολούθησαν με τεταμένη προσοχή και άκρα σιγή η Α.Θ.Μ. ο Πατήρ και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος μετά συνοδείας, ο Προϊστάμενος της Ρωσικής Πνευματικής Αποστολής στα Ιεροσόλυμα (MISSIA), του Πατριαρχείου Μόσχας Αρχιμανδρίτης π. Αλέξανδρος, ο Πρέσβης της Ρωσίας Anatoly Victorov, οι Ηγούμενοι των Μονών Ορεινής και Όρους των Ελαιών, μοναχή Αικατερίνα και μοναχή Βαρβάρα μετά πολλών μοναζουσών και πιστών.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων