21/05/2022 21/05/2022 Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί ότι θα υποστηρίξει όλες τις προσπάθειες για την απονομή δικαιοσύνης για την Παλαιστίνια δημοσιογράφο Shireen Abu Aqla, η οποία έχασε τη ζωή της στις 11 Μαΐου ενώ εκτελούσε το καθήκον της. Ο Πρόεδρος της Εθνικής Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς είχε κάνει λόγο για δολοφονία της “αγαπημένης...
21 Μαΐου, 2022 - 16:01

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων για την απονομή δικαιοσύνης για τη δημοσιογράφο Sherin Abu Aqleh

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων για την απονομή δικαιοσύνης για τη δημοσιογράφο Sherin Abu Aqleh

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί ότι θα υποστηρίξει όλες τις προσπάθειες για την απονομή δικαιοσύνης για την Παλαιστίνια δημοσιογράφο Shireen Abu Aqla, η οποία έχασε τη ζωή της στις 11 Μαΐου ενώ εκτελούσε το καθήκον της.

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς είχε κάνει λόγο για δολοφονία της “αγαπημένης κόρης της Παλαιστίνης”, καθώς η 51χρονη σκοτώθηκε την στιγμή που κάλυπτε την επίθεση του Ισραηλινού στρατού στη Δυτική Όχθη, όπως μετέδωσαν παλαιστινιακά και ασιατικά μέσα ενημέρωσης.

Παρακάτω η ανακοίνωση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων:

Το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων επiβεβαίωσε ότι θα στηρίξει όλες τις προσπάθειες για την απονομή δικαιοσύνης για την πολιτική μάρτυρα Sherin Abu Aqleh, ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχος, Αρχιγραμματέας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, κατά την διάρκεια επιμνημόσυνης δέησης για την Abu Aqleh, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης στη Βηθλεέμ.

Κατά την διάρκεια της Ακολουθίας, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Αρίσταρχος εξεφώνησε λόγο εξ ονόματος του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου Γ’, επαινώντας την Abu Aqleh για την αφοσιωμένη δημοσιογραφική της δραστηριότητα στην υποστήριξη των δικαιωμάτων του Παλαιστινιακού λαού και στο επάγγελμά της, καταδικάζοντας την στοχοποίησή της, ενώ εκτελούσε το καθήκον αυτής και εκφράζοντας συλλυπητήριες ευχές προς την οικογένεια αυτής.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος Γ’ είχε δώσει άμεση ειδική ευλογία, όπως ταφή η Abu Aqleh, στο Ελληνορθόδοξο Κοιμητήριο επί του λόφου της Αγίας Σιών, ένθα είναι ενταφιασμένοι και οι γονείς της.

Συμμετείχε επίσης στην συνέντευξη Τύπου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Γαλλικό νοσοκομείο Saint Joseph, όσον αφορά την επίθεση της Αστυνομίας εναντίον συμμετεχόντων στην κηδεία αυτής.

Διαβάστε ακόμη: Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων για την απώλεια της δημοσιογράφου Shireen Abu Aqla

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων