16/03/2024 17/03/2024 Συλλυπητήρια προς την Ιερά Σύνοδο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Βουλγαρίας εκφράζει ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος Γ’ για την εκδημία του μακαριστού Πατριάρχη Βουλγαρίας κυρού Νεοφύτου. «’Eχοντας πληροφορηθεί την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου Σοφίας και Πατριάρχη πάσης Βουλγαρίας κυρού Νεοφύτου, εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην Ιερά Σύνοδο και στο σύνολο της Εκκλησίας της Εκκλησίας...
16 Μαρτίου, 2024 - 14:12
Τελευταία ενημέρωση: 17/03/2024 - 11:16

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων για την εκδημία του Πατριάρχη Βουλγαρίας Νεοφύτου

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων για την εκδημία του Πατριάρχη Βουλγαρίας Νεοφύτου

Συλλυπητήρια προς την Ιερά Σύνοδο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Βουλγαρίας εκφράζει ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος Γ’ για την εκδημία του μακαριστού Πατριάρχη Βουλγαρίας κυρού Νεοφύτου.

«’Eχοντας πληροφορηθεί την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου Σοφίας και Πατριάρχη πάσης Βουλγαρίας κυρού Νεοφύτου, εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην Ιερά Σύνοδο και στο σύνολο της Εκκλησίας της Εκκλησίας της Βουλγαρίας», αναφέρεται σε σχετική επιστολή του Μακαριωτάτου.

Επίσης ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ.κ. Θεόφιλος Γ’ υπογραμμίζει τις αρετές του μακαριστού Πατριάρχη κυρού Νεοφύτου κάνοντας μνεία στη συμβολή του εκλιπόντος στη ενότητα της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

«Ο μακαριστός εν Χριστώ αδελφός μας υπηρέτησε το Πατριαρχείο Βουλγαρίας με ζήλο και αφοσίωση και συνέβαλε στην ενότητα της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας μας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Προκαθήμενος της Σιωνίτιδος Εκκλησίας και καταλήγοντας, μεταξύ άλλων, προσθέτει ότι προσεύχεται υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Πατριάρχη κυρού Νεοφύτου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων