26/02/2022 26/02/2022 του Νίκου Οικονόμου / ope.gr Την υπαναχώρηση της Αρχής Φύσης και Πάρκων του Ισραήλ από ένα αμφιλεγόμενο σχέδιο ένταξης των χριστιανικών ιερών τόπων στο Όρος των Ελαιών σε ένα εθνικό πάρκο μετά από έντονες διαμαρτυρίες των Εκκλησιών στην Αγία Πόλη, σχολίασε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος. Ο Μακαριώτατος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι οι Εκκλησίες πέτυχαν μια...
26 Φεβρουαρίου, 2022 - 9:34
Τελευταία ενημέρωση: 26/02/2022 - 9:15

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων για την μετατροπή του Όρους των Ελαιών

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων για την μετατροπή του Όρους των Ελαιών
  • του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

Την υπαναχώρηση της Αρχής Φύσης και Πάρκων του Ισραήλ από ένα αμφιλεγόμενο σχέδιο ένταξης των χριστιανικών ιερών τόπων στο Όρος των Ελαιών σε ένα εθνικό πάρκο μετά από έντονες διαμαρτυρίες των Εκκλησιών στην Αγία Πόλη, σχολίασε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος.

Ο Μακαριώτατος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι οι Εκκλησίες πέτυχαν μια νίκη στον αγώνα για την διατήρηση των ιερών τόπων και της ακίνητης περιουσίας τους στους πρόποδες του Όρους των Ελαιών. Ωστόσο, τόνισε ότι η χαρά για την νίκη δεν σημαίνει ότι ο πόλεμος εις βάρος των Εκκλησιών τελείωσε και δεν λησμονείται η ανάγκη για συνέχιση της μάχης για την ακίνητη περιουσία και σε άλλες τοποθεσίες των Ιεροσολύμων, όπως η Πλατεία Όμαρ Ιμπν αλ-Χατάμπ.

Επίσης, εξέφρασε τις ευχαριστίες τους προς όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτήν την επιτυχία, και ιδιαίτερα προς τους εκπροσώπους της Αρμενικής και της Καθολικής Εκκλησίας που συμμετείχαν στο σχετικό αίτημα κατά του σχεδίου προς την Υπουργό Προστασίας του Περιβάλλοντος Ταμάρ Ζάντμπεργκ. Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε επίσης τα μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ που έθεσαν αυτό το θέμα κατά την διάρκεια της συνάντησής τους με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ την περασμένη εβδομάδα.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι πίσω από τέτοιου είδους σχέδια κρύβεται ο στόχος της αλλαγής της ταυτότητας της Αγίας Πόλης, κάτι που επιδιώκουν ριζοσπαστικές ομάδες εχθρικές προς τους Χριστιανούς και τις εκκλησίες.

Πρόσφατα ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος είχε ανακοινώσει ότι το Πατριαρχείο δεν θα παραδοθεί από τον πόλεμο που γίνεται εις βάρος του από ριζοσπαστικές ομάδες και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την προστασία των δικαιωμάτων του, καθώς και ενάντια σε οτιδήποτε επηρεάζει αρνητικά την Χριστιανική παρουσία στα Ιεροσόλυμα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων