03/04/2024 03/04/2024 Το υψηλότερο παράσημο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ο σταυρός και το αστέρι του Τάγματος του Παναγίου Τάφου, απονεμήθηκε από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο στον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιο.  Ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων της Ρωσικής Εκκλησίας επισκέφθηκε, την Τρίτη 2 Απριλίου, την έδρα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και είχε συνάντηση με τον Προκαθήμενο της...
03 Απριλίου, 2024 - 9:05
Τελευταία ενημέρωση: 03/04/2024 - 9:12

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων παρασημοφόρησε τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Αντώνιο (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων παρασημοφόρησε τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Αντώνιο (ΦΩΤΟ)

Το υψηλότερο παράσημο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ο σταυρός και το αστέρι του Τάγματος του Παναγίου Τάφου, απονεμήθηκε από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο στον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιο. 

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων της Ρωσικής Εκκλησίας επισκέφθηκε, την Τρίτη 2 Απριλίου, την έδρα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και είχε συνάντηση με τον Προκαθήμενο της Σιωνίτιδος Εκκλησίας.

Τον Μητροπολίτη κ. Αντώνιο συνόδευαν ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΕΣ, Πρωθιερέας Νικολάι Μπαλασόφ, ο Πρωθιερέας Ιγκόρ Γιακμτσούκ και ο Γραμματέας του ΤΕΕΣ, Διάκονος Νικολάι Βασίν. Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο Γέρων Αρχιγραμματεύς, Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχος, ο Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος και ο ο επικεφαλής της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής στα Ιεροσόλυμα, Αρχιμανδρίτης Βασιανός.

Ο πόλεμος στη Γάζα επηρεάζει τις ζωές των χριστιανών στους Αγίους Τόπους

Σύμφωνα με το mospat.ru, κατά τη διάρκεια της εγκάρδιας συνομιλίας, πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή απόψεων για επίκαιρα θέματα. Ο Μακαριώτατος εξέφρασε τη βαθιά του ανησυχία για τη συνέχιση των ένοπλων συγκρούσεων στη γη της Παλαιστίνης, που επηρεάζει τραγικά την καθημερινή ζωή των χριστιανών κατοίκων της περιοχής.

Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ από την πλευρά του διαβεβαίωσε τον Μακαριώτατο ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία προσεύχεται για ειρήνη στους Αγίους Τόπους και για τη διατήρηση και ενίσχυση της χριστιανικής παρουσίας στους Αγίους Τόπους.

Οι συνομιλητές έθιξαν επίσης θέματα διαθρησκειακού διαλόγου, διαθρησκειακών και διορθόδοξων σχέσεων.

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων διαβεβαίωσε για τις θερμές προσευχές του στον Πανάγιο Τάφο για τον ρωσικό λαό, για τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία και τον Προκαθήμενό της, Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο.

Παρασημοφόρηση για την προσφορά του στην Εκκλησία των Ιεροσολύμων

Για την προσφορά του προς την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ιερουσαλήμ, ο Πατριάρχης κ.κ. Θεόφιλος απένειμε στον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιο το υψηλότερο παράσημο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων – τον σταυρό και το αστέρι του Τάγματος του Παναγίου Τάφου – ευχόμενος στον Ιεράρχη ενίσχυση από τον Αναστάντα Κύριο στην δύσκολη και ευθυνοφόρο υπηρεσία του επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

Με τη σειρά του, ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ ευχαρίστησε θερμά τον Μακαριώτατο για το υψηλό βραβείο, καθώς και για τη διαρκή αγάπη του για τη Ρωσική Εκκλησία. Ο Μητροπολίτης κ. Αντώνιος σημείωσε τον σημαντικό και εδραίο ρόλο του Πατριάρχη Ιεροσολύμων για όλους τους Χριστιανούς των Αγίων Τόπων.

Σε ανάμνηση της συνάντησης, ο Μητροπολίτης δώρισε στον Πατριάρχη κ.κ. Θεόφιλο ένα εγκόλπιο.

Την ίδια μέρα, ο Μητροπολίτης κ. Αντώνιος και η συνοδεία του επισκέφθηκαν τον Ναό της Αναστάσεως, όπου προσκύνησαν τα μεγαλύτερα ιερά του χριστιανικού κόσμου – τον Ζωοδόχο Πανάγιο Τάφο και τον Γολγοθά, όπου σταυρώθηκε ο Χριστός.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων