15/05/2022 21/05/2022 Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος παρέστη στην τελετή απονομής τιμητικού μεταλλίου στην οικογένεια της δημοσιογράφου του Al Jazeera Σιρίν Αμπού Άκλεχ στο Προεδρικό Μέγαρο της Ραμάλα το Σάββατο 14 Μαΐου 2022. του Νίκου Οικονόμου / ope.gr   Η δημοσιογράφος σκοτώθηκε την περασμένη Τετάρτη 11 Μαΐου 2022 την ώρα που κάλυπτε Ισραηλινή στρατιωτική επιδρομή στον...
15 Μαΐου, 2022 - 10:15
Τελευταία ενημέρωση: 21/05/2022 - 4:22

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων σε εκδήλωση για την δημοσιογράφο Σ.Α. Άκλεχ

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων σε εκδήλωση για την δημοσιογράφο Σ.Α. Άκλεχ

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος παρέστη στην τελετή απονομής τιμητικού μεταλλίου στην οικογένεια της δημοσιογράφου του Al Jazeera Σιρίν Αμπού Άκλεχ στο Προεδρικό Μέγαρο της Ραμάλα το Σάββατο 14 Μαΐου 2022.

  • του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

 

Η δημοσιογράφος σκοτώθηκε την περασμένη Τετάρτη 11 Μαΐου 2022 την ώρα που κάλυπτε Ισραηλινή στρατιωτική επιδρομή στον καταυλισμό προσφύγων της Τζενίν, στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης.

Ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς απένειμε το μετάλλιο του Άστρου της Ιερουσαλήμ στον αδερφό της δημοσιογράφου Άντον Αμπού Άκλεχ ως ελάχιστο φόρο τιμής για το θάρρος, την αφοσίωση, τον επαγγελματισμό και την στήριξη της στον αγώνα του Παλαιστιναικού λαού. Ακόμη ο Πρόεδρος Αμπάς βράβευσε τους συναδέλφους της δημοσιογράφου που ήταν παρόντες στην δολοφονία της.

 

 

Επίσης παρέστησαν ο Γενικός Διευθυντής και εργαζόμενοι του Al Jazeera, καθώς και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου και των θρησκευτικών κοινοτήτων.

Να σημειωθεί ότι το μετάλλιο του Άστρου της Ιερουσαλήμ είναι μια από τις υψηλότερες διακρίσεις που απονέμεται σε επιδραστικές προσωπικότητες που εργάζονται για τα συμφέροντα της Παλαιστίνης και του λαού της.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων