15/12/2022 15/12/2022 Τη διαβεβαίωση ότι οι Αρχηγοί των Εκκλησιών της Ιερουσαλήμ είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν για την διατήρηση της ειρήνης έτσι ώστε το άστρο που θα λάμψει σε λίγες ημέρες στη Βηθλεέμ να παραμείνει άσβεστο, ανέφερε Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος προς τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα Β’. Του Νικολάου Ζαΐμη Ο Μακαριώτατος παρακάθισε χθες στη δεξίωση που...
15 Δεκεμβρίου, 2022 - 9:21
Τελευταία ενημέρωση: 15/12/2022 - 9:31

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων στη δεξίωση του Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα Β’

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων στη δεξίωση του Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα Β’

Τη διαβεβαίωση ότι οι Αρχηγοί των Εκκλησιών της Ιερουσαλήμ είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν για την διατήρηση της ειρήνης έτσι ώστε το άστρο που θα λάμψει σε λίγες ημέρες στη Βηθλεέμ να παραμείνει άσβεστο, ανέφερε Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος προς τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα Β’.

Του Νικολάου Ζαΐμη

Ο Μακαριώτατος παρακάθισε χθες στη δεξίωση που παρέθεσε ο Βασιλιάς της Ιορδανίας μαζί με άλλους θρησκευτικούς ηγέτες της Ιορδανίας.

Στον χαιρετισμό του εκ μέρους των Αρχηγών των Εκκλησιών ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι “δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή είναι μια εξαιρετικά ευαίσθητη περίοδος της ιστορίας μας και η κατάσταση στην οποία ζούμε, τόσο σε αυτήν την περιοχή όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι εξαιρετικά λεπτή. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι μπορεί να αισθάνεται σαν ένα ηφαίστειο που βρίσκεται στα πρόθυρα έκρηξης” και πρόσθεσε ότι “μπροστά σε αυτές τις σκληρές πραγματικότητες, το Χασεμιτικό Βασίλειο της Ιορδανίας παραμένει φάρος σταθερότητας, αμοιβαίου σεβασμού, ανεκτικότητας και άνθησης διαφορετικών θρησκευτικών ομάδων δίπλα-δίπλα”.

Ο Προκαθήμενος της Σιωνίτιδος Εκκλησίας σημείωσε στον χαιρετισμό του ο Βασιλιάς Αμπντάλα Β’ εκφράζει καθαρή φωνή στην υπεράσπιση του Status Quo των ισλαμικών και χριστιανικών θρησκευτικών μας θεσμών και επίσης ενδιαφέρεται για τη φροντίδα για τη χριστιανική παρουσία στους Αγίους Τόπους και για τον χριστιανικό χαρακτήρα της Ιερουσαλήμ. “Ως Αρχηγοί των Εκκλησιών και των Χριστιανικών Κοινοτήτων των Αγίων Τόπων, θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε για άλλη μια φορά για την πλήρη υποστήριξή μας στον ουσιαστικό σας ρόλο ως Θεματοφύλακα των Χριστιανικών και Ισλαμικών ιερών Τόπων στους Αγίους Τόπους”.

“Συγκεντρωθήκαμε από τις πολλές θρησκευτικές κοινότητες που συνθέτουν την ποικιλόμορφη κοινωνία μας εδώ στην Ιορδανία και στην Ιερουσαλήμ, και που έχουν ζήσει μαζί για γενιές. Το μέλλον της περιοχής μας εξαρτάται από τη διατήρηση αυτής της ποικιλομορφίας, έτσι ώστε όλοι οι λαοί μας να έχουν ένα μέλλον ευκαιριών, ελπίδας και ασφάλειας”, ανέφερε και ευχαρίστησε για ακόμη μία φορά τον Βασιλιά της Ιορδανίας για τη στήριξη. 

“Σε περιόδους σκότους, το φως λάμπει όλο και πιο έντονα. Αυτό ακριβώς πρόκειται να γιορτάσουμε στη Βηθλεέμ. Είμαστε ευγνώμονες για το φως που λάμπει το Χασεμιτικό Βασίλειο της Ιορδανίας στην περιοχή μας και σας διαβεβαιώνουμε, Μεγαλειότατε, για τη διαρκή προθυμία μας να συνεργαστούμε μαζί σας για να εξασφαλίσουμε την ευημερία όλων των λαών μας”, κατέληξε.

Πηγή: jerusalem-patriarchate.info

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων