17/05/2021 17/05/2021 Την Κυριακή, 3ην/ 16ην Μαΐου 2021, Κυριακή των Μυροφόρων, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος προεξήρξε θείας Λειτουργίας στον Ιερόν Ναόν της εν Ρέμλη Ιεράς Μονής του Πατριαρχείου. Κατά την εορτή, η Εκκλησία επιτελεί την μνήμην του Ιωσήφ του από Αριμαθείας -σημερινής Ρέμλης, ο οποίος ήταν ευσχήμων βουλευτής, προσδεχόμενος και προσδοκών την βασιλείαν του Θεού...
17 Μαΐου, 2021 - 15:37
Τελευταία ενημέρωση: 17/05/2021 - 15:52

Εν προσευχή για την κατάπαυση των εχθροπραξιών μεταξύ Ισραήλ και Γάζης

Διαδώστε:
Εν προσευχή για την κατάπαυση των εχθροπραξιών μεταξύ Ισραήλ και Γάζης

Την Κυριακή, 3ην/ 16ην Μαΐου 2021, Κυριακή των Μυροφόρων, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος προεξήρξε θείας Λειτουργίας στον Ιερόν Ναόν της εν Ρέμλη Ιεράς Μονής του Πατριαρχείου. Κατά την εορτή, η Εκκλησία επιτελεί την μνήμην του Ιωσήφ του από Αριμαθείας -σημερινής Ρέμλης, ο οποίος ήταν ευσχήμων βουλευτής, προσδεχόμενος και προσδοκών την βασιλείαν του Θεού και ο οποίος τολμήσας εισήλθε προς Πιλάτον και εζήτησε το Σώμα του σταυρωθέντος Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και λαβών Αυτό, ενεταφίασεν, ομού μετά των Μυροφόρων γυναικών εις το καινόν Αυτού μνημείον, (Ιω. 19, 38-42 και Ματθ. 27, 57-60).

Προς μνήμην και τιμήν του Ιωσήφ του από Αριμαθείας και του ενταφιασμού του Κυρίου προεξήρξεν της Θείας Λειτουργίας ο Μακαριώτατος, συλλειτουργούντων Αυτώ του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Ιόππης κ. Δαμασκηνού, του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντίνης κ. Αριστάρχου και του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Πέλλης κ. Φιλουμένου και Αγιοταφιτών Ιερομονάχων και διακόνων, ψαλλόντων των ψαλτών της ενορίας της Ρέμλης, παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδος εις τα Ιεροσόλυμα κ. Ευαγγέλου Βλιώρα και μετεχόντων πολλών πιστών εν χαρά για την παύση της πανδημίας και εν προσευχή για την κατάπαυση των εχθροπραξιών μεταξύ Ισραήλ και Γάζης και των επεισοδίων εις την πόλιν Ρέμλης και της γειτνιαζούσης Λύδδης.

 

 

 

ΦΩΤΟ: ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων