25/07/2022 25/07/2022 Επίσκεψη στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος με τη συνοδεία κληρικών και λαϊκών την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022, στο πλαίσιο εβδομαδιαίας προσκυνηματικής εκδρομής στους Αγίους Τόπους. Οι επισκέπτες έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ’. Απευθυνόμενος με λόγια αγάπης, ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στο χάρισμα που...
25 Ιουλίου, 2022 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 25/07/2022 - 22:35

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων υποδέχθηκε τον Μητροπολίτη Κιλκισίου

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων υποδέχθηκε τον Μητροπολίτη Κιλκισίου

Επίσκεψη στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος με τη συνοδεία κληρικών και λαϊκών την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022, στο πλαίσιο εβδομαδιαίας προσκυνηματικής εκδρομής στους Αγίους Τόπους.

Οι επισκέπτες έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ’. Απευθυνόμενος με λόγια αγάπης, ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στο χάρισμα που έχουν οι Άγιοι Τόποι και στην ευλογία που προχέουν στο σημερινό ταραγμένο κόσμο.

Οι παγκόσμιες προκλήσεις, συνέχισε ο Μακαριώτατος, μπορεί να ταράζουν την οικουμένη ολόκληρη, αλλά οφείλουμε ως πιστοί Χριστιανοί να τις ξεπερνάμε με απόλυτη πίστη και εμπιστοσύνη στον Δωρεοδότη μας Κύριο.

Ο Μητροπολίτης Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Πατριάρχη κ.κ. Θεόφιλο για την καταδεκτικότητα και την πατρική του θαλπωρή και ζήτησε την ευλογία του για την άμπελο που ευδοκιμεί στο Κιλκίς, υπενθυμίζοντας ότι μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, ξαναδιοργανώνεται προσκύνημα στην Αγία Γη από την Εκκλησία την παροικούσα στο Κιλκίς και μάλιστα από την εποχή του αειμνήστου προκατόχου του Σεβασμιωτάτου κυρού Αμβροσίου.

Επίσης ευχήθηκε ταπεινά ο Κύριος να ενισχύει και να στερεώνει τα μέλη της Αγιοταφικής Αδελφότητας στο πολυσχιδές εκκλησιαστικό και εθνικό έργο που επιτελούν με αυταπάρνηση και θυσία. Διαβεβαίωσε τέλος τον Μακαριώτατο ότι όλοι οι προσκυνητές προσεύχονται τόσο γι’ αυτόν, όσο και για την περί αυτόν τιμία Αδελφότητα. Έθεσε δε τις ταπεινές δυνάμεις της Ιεράς Μητροπόλεώς στη διάθεση της Σιωνίτιδος Εκκλησίας και του Θεάρεστου έργου του Μακαριωτάτου Πατρός και Πατριάρχου Της επ’ αγαθώ της Ορθοδοξίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων