29/06/2022 29/06/2022 Τον  Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Ελλάδα Γεώργιο Tσούνη υποδέχθηκε σήμερα ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος μετά Πατέρων Αγιοταφιτών, στο Πατριαρχικό Μέγαρο. Ο κ. Τσούνης προσκάλεσε τον Μακαριώτατο για επίσκεψη στην Αθήνα. Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Πρέσβη, ο Μακαριώτατος τον ενημέρωσε για το προσκυνηματικό, εκπαιδευτικό, ποιμαντικού, πολιτιστικό και ειρηνευτικό έργο του Πατριαρχείου, που...
29 Ιουνίου, 2022 - 20:45
Τελευταία ενημέρωση: 29/06/2022 - 20:47

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων υποδέχθηκε τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων υποδέχθηκε τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Τον  Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Ελλάδα Γεώργιο Tσούνη υποδέχθηκε σήμερα ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος μετά Πατέρων Αγιοταφιτών, στο Πατριαρχικό Μέγαρο. Ο κ. Τσούνης προσκάλεσε τον Μακαριώτατο για επίσκεψη στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Πρέσβη, ο Μακαριώτατος τον ενημέρωσε για το προσκυνηματικό, εκπαιδευτικό, ποιμαντικού, πολιτιστικό και ειρηνευτικό έργο του Πατριαρχείου, που έχει ως επίκεντρο την Παλαιά Πόλη Ιεροσολύμων και τον Ναό της Αναστάσεως, και η δικαιοδοσία του οποίου εκτείνεται στο Ισραήλ, στην Ιορδανία, την Παλαιστινιακή Αυτονομία, έως και το Κατάρ.

Το Πατριαρχείο, σύμφωνα με τον Μακαριώτατο, στηρίζει το ποίμνιό του και όλη την Χριστιανική οντότητα και τις κυβερνήσεις ώστε να μειώσουν τις πολιτικές εντάσεις αυτών και να αντιμετωπίσουν τις ενοχλήσεις των ακραίων φανατικών στοιχείων σε βάρος των Χριστιανών.

Ο κ. Τσούνης προσέφερε στον Μακαριώτατο επάργυρο δοχείο, σύμβολο του Υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α., ο δε Μακαριώτατος αντιπροσέφερε επάργυρη εικόνα της Ιερουσαλήμ και σταυρούς για την σύζυγο και τα τέκνα αυτού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων