09/06/2022 10/06/2022 Ο Ράντου Γιοανίντ, Πρέσβης της Ρουμανίας στο Ισραήλ, συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ’ την Τετάρτη 8 Ιουνίου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Τη διπλωματική ομάδα της Ρουμανικής Πρεσβείας συνόδευσε ο Αντιπρόσωπος του Πατριαρχείου της Ρουμανίας στους Αγίους Τόπους Αρχιμανδρίτης π. Teofil Anăstăsoaie. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι «Συμμετείχαμε για να υποβάλουμε τα σέβη μας στο Πατριαρχείο...
09 Ιουνίου, 2022 - 18:15
Τελευταία ενημέρωση: 10/06/2022 - 3:19

Ο Πρέσβης της Ρουμανίας στο Ισραήλ συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Διαδώστε:
Ο Πρέσβης της Ρουμανίας στο Ισραήλ συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Ο Ράντου Γιοανίντ, Πρέσβης της Ρουμανίας στο Ισραήλ, συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ’ την Τετάρτη 8 Ιουνίου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Τη διπλωματική ομάδα της Ρουμανικής Πρεσβείας συνόδευσε ο Αντιπρόσωπος του Πατριαρχείου της Ρουμανίας στους Αγίους Τόπους Αρχιμανδρίτης π. Teofil Anăstăsoaie.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

«Συμμετείχαμε για να υποβάλουμε τα σέβη μας στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, εκπληρώνοντας ταυτόχρονα την εντολή που έχουμε από τον Πατριάρχη Ρουμανίας», είπε ο αρχιμανδρίτης.

«Σύμφωνα με τους κανόνες του πρωτοκόλλου, οι πρεσβευτές, ιδιαίτερα εκείνοι των Ορθοδόξων χωρών, όταν ξεκινούν την εκπροσώπησή τους στο Ισραήλ, έχουν συναντήσεις με τους κύριους φορείς λήψης αποφάσεων, με τους σημαντικούς πολιτικούς ηγέτες και με τους εκπροσώπους των Εκκλησιών. Αυτή η επίσκεψη είναι σύμφωνα με τους κανόνες του πρωτοκόλλου», εξήγησε ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου της Ρουμανίας για το Radio Trinitas.

«Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος Γ΄ έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τους Ρουμάνους γενικά και χάρηκε που ο Πρέσβης της Ρουμανίας στο Ισραήλ τον επισκέφθηκε. Ευχάριστο είναι και το γεγονός ότι πολλοί Ρουμάνοι ταξιδεύουν στους Αγίους Τόπους. Ακόμη ο Μακαριώτατος μας παρουσίασε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Χριστιανοί στους Αγίους Τόπους», είπε ο Αρχιμανδρίτης.

«Ο Μακαριώτατος έστειλε τις ευχές του στα μέλη του ρουμανικού διπλωματικού σώματος και της θρησκευτικής αποστολής στους Αγίους Τόπους», ανέφερε ο Αρχιμανδρίτης.

 

Πηγή φωτογραφιών: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων