05/03/2024 05/03/2024 «Η Ιερουσαλήμ λαμβάνοντας υπ’ όψη τα τελευταία γεγονότα θεωρεί προσβλητικό και λυπηρό» ότι η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία διώκεται και καταπιέζεται από τις κρατικές υπηρεσίες, παρ’ όλα τα αιτήματα και τις εκκλήσεις, οι οποίες είχαν γίνει, δήλωσε ο Aρχιεπίσκοπος Σεβαστείας κ. Θεοδόσιος. Κατά τον Σεβασμιώτατο κ. Θεοδόσιο, συνεχίζονται οι διώξεις ιεραρχών και ιερέων, χωρίς να γίνεται...
05 Μαρτίου, 2024 - 14:50
Τελευταία ενημέρωση: 05/03/2024 - 14:44

Ο Σεβαστείας Θεοδόσιος για την εκκλησιαστική κατάσταση στην Ουκρανία

Διαδώστε:
Ο Σεβαστείας Θεοδόσιος για την εκκλησιαστική κατάσταση στην Ουκρανία

«Η Ιερουσαλήμ λαμβάνοντας υπ’ όψη τα τελευταία γεγονότα θεωρεί προσβλητικό και λυπηρό» ότι η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία διώκεται και καταπιέζεται από τις κρατικές υπηρεσίες, παρ’ όλα τα αιτήματα και τις εκκλήσεις, οι οποίες είχαν γίνει, δήλωσε ο Aρχιεπίσκοπος Σεβαστείας κ. Θεοδόσιος.

Κατά τον Σεβασμιώτατο κ. Θεοδόσιο, συνεχίζονται οι διώξεις ιεραρχών και ιερέων, χωρίς να γίνεται λόγος για την παράνομη κατάληψη ιερών μονών και εκκλησιών, καθώς και για τις απόπειρες άσκησης πιέσεως στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία. Ειδικότερα, διώξεις υφίσταται ο μητροπολίτης Τσερκάσι και Κάνεφ. «Δηλώνουμε τη δυσφορία και την αποδοκιμασία μας εξαιτίας αυτών των αδικαιολόγητων, ανεύθυνων και παράλογων διώξεων, τις οποίες αντιμετωπίζει η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ουκρανία, που είναι η νόμιμη Εκκλησία υπό τον Μακαριώτατο μητροπολίτη Ονούφριο», ανέφερε ο αρχιεπίσκοπος Θεοδόσιος.

Τον 21ο αι. όταν οι πολιτικές ηγέτες στη Δύση εξυμνούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία, την ίδια στιγμή διώκεται η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία συνδέεται με την ιστορία αυτής της χώρας, την κληρονομιά και την ταυτότητά της, επισημαίνει ο Σεβασμιώτατος κ. Θεοδόσιος: «Αυτά, που βιώνουν οι αδελφοί μας μητροπολίτες, κληρικοί και οι εκκλησιαστικές κοινότητες, οι οποίες υπάγονται σε αυτή την αδελφή Εκκλησία στην Ουκρανία, μπορούν να χαρακτηρισθούν θρησκευτική δίωξη και διάκριση βάσει της θρησκευτικής ταυτότητας και αυτό το ζήτημα πρέπει να προσελκύσει τη σταθερή προσοχή όλων των οργανώσεων προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον κόσμο μας».

Ο ιεράρχης κάλεσε τις διεθνείς οργανώσεις προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να καταδικάσουν τις διακρίσεις, που υφίσταται η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία και «να λάβουν μέτρα για να τερματισθεί αυτή η απαράδεκτη δίωξη από την άποψη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της πνευματικής, κοινωνικής και ηθικής διαστάσεώς της».

Πηγή: mospat.ru

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων