14/09/2023 14/09/2023 Το απόγευμα της Τρίτης, 12 Σεπτεμβρίου, στη Βρετανική Κατοικία στην Ιερουσαλήμ, ο Υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Τζέιμς Κλέβερλι, συναντήθηκε με εκκλησιαστικούς ηγέτες που εκπροσωπούν διάφορες εκκλησίες στους Αγίους Τόπους. Στη συνάντηση παρέστη ο Γέρων Αρχιγραμματεύς Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχος ο οποίος εκπροσώπησε τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ’. Οι εκπρόσωποι των χριστιανικών...
14 Σεπτεμβρίου, 2023 - 10:37
Τελευταία ενημέρωση: 14/09/2023 - 13:57

Ο ΥΠΕΞ του Ηνωμένου Βασιλείου ενημερώθηκε για τις διώξεις των Χριστιανών στους Αγίους Τόπους

Διαδώστε:
Ο ΥΠΕΞ του Ηνωμένου Βασιλείου ενημερώθηκε για τις διώξεις των Χριστιανών στους Αγίους Τόπους

Το απόγευμα της Τρίτης, 12 Σεπτεμβρίου, στη Βρετανική Κατοικία στην Ιερουσαλήμ, ο Υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Τζέιμς Κλέβερλι, συναντήθηκε με εκκλησιαστικούς ηγέτες που εκπροσωπούν διάφορες εκκλησίες στους Αγίους Τόπους. Στη συνάντηση παρέστη ο Γέρων Αρχιγραμματεύς Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχος ο οποίος εκπροσώπησε τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ’.

Οι εκπρόσωποι των χριστιανικών δογμάτων και ο Βρετανός ΥΠΕΞ συζήτησαν τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι εκκλησίες στην προώθηση της συνύπαρξης και στη διατήρηση της αρμονίας στην Αγία Πόλη, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών που παρέχονται μέσω της εκπαίδευσης και της υγείας σε όλους τους Αγίους Τόπους.

Οι απειλές και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χριστιανική κοινότητα στους Αγίους Τόπους και ιδιαίτερα στην Ιερουσαλήμ τέθηκαν στη συζήτηση, συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης του Εθνικού Πάρκου στο Όρος των Ελαιών, των αυξανόμενων εγκλημάτων μίσους και των επιθέσεων σε ιδιοκτησίες των Εκκλησιών. Οι δυο πλευρές μίλησαν για το πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα αυτά.

Η συνάντηση ήρθε ως συνέχεια συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας όλων των Κομμάτων με θέμα τον Χριστιανισμό στους Αγίους Τόπους, η οποία είχε γίνει νωρίτερα εκείνη την ημέρα στο Λονδίνο, υποδηλώνοντας τη δέσμευση του Ηνωμένου Βασιλείου για τους Χριστιανούς στην περιοχή.

Διαβάστε επίσης: 

Ιεροσολύμων Θεόφιλος: Ο Ναός της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ αποτελεί σύμβολο ελπίδας και ειρήνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων