10/06/2023 10/06/2023 Με τη λήξη της σχολικής χρονιάς και την έναρξη των θερινών διακοπών, οι δόκιμοι της Πατριαρχικής Σχολής Σιών, απόφοιτοι, τελειόφοιτοι και λοιποί μαθητές, επισκέφθηκαν τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο. Οι μαθητές ευχαρίστησαν τον Μακαριώτατο για τα όσα ευεργετικά απήλαυσαν στη Σχολήν κατά την διάρκειαν της φοιτήσεως τους. Η ομιλία των μαθητών προς τον Πατριάρχη...
10 Ιουνίου, 2023 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 10/06/2023 - 22:03

Οι μαθητές της Πατριαρχικής Σχολής Σιών στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Διαδώστε:
Οι μαθητές της Πατριαρχικής Σχολής Σιών στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Με τη λήξη της σχολικής χρονιάς και την έναρξη των θερινών διακοπών, οι δόκιμοι της Πατριαρχικής Σχολής Σιών, απόφοιτοι, τελειόφοιτοι και λοιποί μαθητές, επισκέφθηκαν τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο.

Οι μαθητές ευχαρίστησαν τον Μακαριώτατο για τα όσα ευεργετικά απήλαυσαν στη Σχολήν κατά την διάρκειαν της φοιτήσεως τους.

Η ομιλία των μαθητών προς τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

«Μακαριώτατε Πάτερ και Δέσποτα,

αφού διαπλεύσαμε με κόπο και μόχθο το πέλαγος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στεκόμαστε ενώπιον Σας με υιικό σεβασμό για να σας αποδώσουμε τα ευχαριστήρια.

Πριν περίπου 6 χρόνια, αφήνοντας την οικογενειακή μας στέγη, που μας χάρισε μέσα σε κλίμα αγάπης το «ζην» αλλά και το «ευ ζην», σκηνώσαμε στην φιλοστοργία της πνευματικής οικογένειας της Πατριαρχικής Σχολής, που λειτουργεί κάτω από την πατρική σκέπη και αγάπη Σας, για την ολοκλήρωση της εγκύκλιας μόρφωσής μας.

Η πρόνοια του Θεού όρισε ως στάδιο αρετών και γνώσης την Αγιοταφοσκέπαστη Σχολή μας. Πλην όμως, οι δυσκολίες προσαρμογής που αντιμετωπίσαμε, σε συνδυασμό με τις επαναστατικές ανησυχίες της εφηβείας μας, πολλές φορές μας έβαζαν σε σκέψεις, να εγκαταλείψουμε τον ωραίο αυτόν αγώνα, για να επιστρέψουμε στην πατρίδα μας με πληγωμένες αναμνήσεις.

Όμως ο Νικοποιός Αναστάς Κύριοός μας, μας προστάτεψε από μια τέτοια παρόρμηση και μας χάρισε τα τέλεια δωρήματά Του μέσα από Εσάς, Μακαριώτατε, τον δαδούχο του Αγίου Φωτός. Τα λίγα χρόνια που ζήσαμε κοντά Σας αποκτήσαμε την άποψή μας πως είστε ο Πατριάρχης που ξέρει να αγαπάει και γνωρίζει να θυσιάζεται για τα παιδιά Του.

Η πατριαρχική φιλοτιμία σας να αναθέσει ως Σχολάρχη μας τον Πανοσιολογιώτατο Γέροντα Δραγουμάνο π. Ματθαίο επιβεβαιώνει «του λόγου το αληθές». Χάρη στον πολυτάλαντο π. Ματθαίο και της δικής σας αρωγής, η Σχολή ανακαινίστηκε κτηριακά και αναβαθμίστηκε ποιοτικά, με την επιλογή των καθηγητών και του βοηθητικού προσωπικού, που κοπίασαν να μας μεταδώσουν ήθος χρηστό και να μας εφοδιάσουν με γνώσεις σοφές και πρακτικές για να πορευθούμε ελπιδοφόρα στην δύσκολη και απαιτητική εποχή μας.

Στο πρόσωπο του π. Ματθαίου, Μακαριώτατε, είδαμε την θυσιαστική αγάπη Σας για μας. Σαν φύλακας άγγελός μας, μας νουθετούσε, παιδαγωγούσε, προστάτευε και καθοδηγούσε στο καλό.

Σας ευχαριστούμε Θεοτίμητε, Πάτερ και Δέσποτα για όλες τις ευεργεσίες Σας, πνευματικές και υλικές.

Το σεβαστό πρόσωπό Σας θα είναι σαν θεοδρόμος αστέρας, που θα μας οδηγεί πάντα στην εν Χριστώ ζωή και τις Αγιοταφιτικές προσευχές και ευχές Σας θα τις επικαλούμαστε για να ξεπερνάμε τις πολύμορφες δυσκολίες της ζωής μας.

Σας υποσχόμαστε πως θα τιμήσουμε με λόγια και έργα την ταυτότητα του Αγιοταφίτου μαθητή, διατηρώντας μέσα στις καρδιές μας τις πανέμορφες αγιοταφιτικές εμπειρίες.

Σας ευχόμαστε για πολλές ακόμη δεκαετίες, με ακλόνητη υγεία και προδρομική παρρησία, να υπερασπίζεσθε τα δίκαια του Πατριαρχείου μας, όπως μέχρι τώρα, χωρίς να δειλιάζετε μπροστά στις αρχές και τις εξουσίες «του κοσμοκράτορος του αιώνος τούτου».

Πολλά τα έτη Σας!»

Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τον Σχολάρχη και τους καθηγητές για την καλή λειτουργία της Σχολής και επήνεσε τους μαθητές διά την επίδοσιν αυτών συμφώνως προς τα δεδομένα του προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας της Ελλάδος και του Πατριαρχείου εν αναμονή της εντάξεως αυτών τη ελευθέρα βουλήσει αυτών εις την Αδελφότητα εν ευθέτω χρόνω και ευχήθηκε καλές διακοπές, καλή επιστροφή και καλή επιτυχία εις τας ειδικάς διά τους αλλοδαπούς εισαγωγικάς εξετάσεις διά την είσοδον εις τας Πανεπιστημιακάς Σχολάς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων