30/10/2023 30/10/2023 Παρουσία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου πραγματοποιήθηκε η εορταστική εκδήλωση της Πατριαρχικής Σχολής της Αγίας Σιών για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.  Παρέστησαν ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ιεραπόλεως κ. Ισίδωρος, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα κ. Δημήτριος Αγγελοσόπουλος, Αγιοταφίτες Αρχιερείς και Πατέρες, μοναχοί και μοναχές και μέλη...
30 Οκτωβρίου, 2023 - 13:22
Τελευταία ενημέρωση: 30/10/2023 - 13:18

Οι μαθητές της Πατριαρχικής Σχολής Αγίας Σιών τίμησαν το ΟΧΙ παρουσία του Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Διαδώστε:
Οι μαθητές της Πατριαρχικής Σχολής Αγίας Σιών τίμησαν το ΟΧΙ παρουσία του Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Παρουσία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου πραγματοποιήθηκε η εορταστική εκδήλωση της Πατριαρχικής Σχολής της Αγίας Σιών για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. 

Παρέστησαν ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ιεραπόλεως κ. Ισίδωρος, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα κ. Δημήτριος Αγγελοσόπουλος, Αγιοταφίτες Αρχιερείς και Πατέρες, μοναχοί και μοναχές και μέλη της Ελληνικής παροικίας.

Το πρόγραμμα της τελετής περιέλαβε εισαγωγική ομιλία του Σχολάρχη και Γέροντα Δραγουμάνου Αρχιμανδρίτη π. Ματθαίου Σιώπη, τον πανηγυρικό της ημέρας από την καθηγήτρια κ. Σαραντίδου Άννα, απαγγελίες από τους μαθητές της Σχολής, άσματα και δρώμενα.

“Δι’ ὅλων τούτων προεβλήθησαν οἱ ἀγῶνες τῶν προγόνων μας Ἑλλήνων, ἀξίων ἀπογόνων τῶν Ἀρχαίων, Βυζαντινῶν προγόνων μας καί αὐτῶν τοῦ 1821, ἐναντίον τῆς Ἰταλικῆς εἰσβολῆς καί ἐναντίον τῆς Ναζιστικῆς καί Γερμανικῆς κατοχῆς καί ἀπελευθερώσεώς των ἅμα τῷ τέλει τοῦ Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ἡ ἀγωνιστικότης τῶν Ἑλλήνων εἰς ὅλας τάς περιοχάς τῆς Ἑλληνικῆς Ἐπικρατείαςπαρά τά θύματα τοῦ ἀγῶνος ἐπέφερε σοβαρά πλήγματα πρός τούς κατακτητάς καί ἐκαθυστέρησε τήν πρός τήν Ρωσίαν ἐπέκτασιν αὐτῶν καί συνέβαλε τά μέγιστα εἰς τήν συντριβήν αὐτῶν ὑπό τῶν Μεγάλων Δυνάμεων”, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Η εορτή έληξε με την υπόμνηση του «χρέους» μας προς τους αγωνιστές του 1940.

Ο Μακαριώτατος και ο Γενικός Πρόξενος ευχαρίστησαν τον Σχολάρχη, καθηγητές και μαθητές για το ότι μέσα από τα δρώμενα των παρουσιαζομένων από σκηνής και από οθόνης τους μετέφεραν όλους στα πεδία των μαχών του 1940, όπου θριάμβευσε το αγωνιστικό φρόνημα των Ελλήνων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων