17/01/2020 17/01/2020 Την Παρασκευή, 4ην / 17ην Ιανουαρίου 2020, μετά την Ακολουθία του Όρθρου, στον μοναστηριακό ναόν των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης ανεγνώσθησαν αι Τέσσαρες Μεγάλαι Ώραι των Θεοφανείων. Της ακολουθίας προεξήρξε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, ο οποίος ανέγνωσε και το Ευαγγέλιον της Α΄ Ώρας, ενώ τα Ευαγγέλια των υπολοίπων τριών Ωρών ανέγνωσαν κατά την...
17 Ιανουαρίου, 2020 - 17:54
Τελευταία ενημέρωση: 17/01/2020 - 18:20

Οι Μεγάλες Ώρες των Θεοφανείων στα Ιεροσόλυμα

Διαδώστε:
Οι Μεγάλες Ώρες των Θεοφανείων στα Ιεροσόλυμα

Την Παρασκευή, 4ην / 17ην Ιανουαρίου 2020, μετά την Ακολουθία του Όρθρου, στον μοναστηριακό ναόν των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης ανεγνώσθησαν αι Τέσσαρες Μεγάλαι Ώραι των Θεοφανείων.

Της ακολουθίας προεξήρξε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, ο οποίος ανέγνωσε και το Ευαγγέλιον της Α΄ Ώρας, ενώ τα Ευαγγέλια των υπολοίπων τριών Ωρών ανέγνωσαν κατά την σειράν αυτών οι Αρχιερείς.

Η Ακολουθία αυτή πραγματοποιήθηκε σύμφωνα προς το Τυπικόν της Εκκλησίας, το οποίο ορίζει ότι: «ότε η εορτή των Θεοφανείων συμπέση ημέρα Κυριακή, αι Ώραι αναγιγνώσκονται την προηγουμένην Παρασκευήν άνευ θείας Λειτουργίας και Αγιασμού, τούτων τελουμένων αύριον Σάββατον Παραμονήν και μεθαύριον Κυριακήν, ημέραν της Κυριωνύμου εορτής».

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων