12/11/2021 12/11/2021 Στο γεγονός της επιστροφής των προσκυνητών στους Αγίου Τόπους αναφέρεται άρθρο στην αγγλική γλώσσα του Heba Hrimat και φιλοξενείται στην επίσημη σελίδα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Σε μια σύνθετη περιοχή όπως η Μέση Ανατολή, όπου θρησκεία και πολιτική συγκρούονται συνέχεια, οι προσκυνητές θεωρούνται ευλογία για τους Αγίους Τόπους. Δυστυχώς, η πανδημία που έχει ενσκήψει το τελευταίο...
12 Νοεμβρίου, 2021 - 11:36
Τελευταία ενημέρωση: 12/11/2021 - 11:40

Οι προσκυνητές είναι ευλογία για τους Αγίους Τόπους

Διαδώστε:
Οι προσκυνητές είναι ευλογία για τους Αγίους Τόπους

Στο γεγονός της επιστροφής των προσκυνητών στους Αγίου Τόπους αναφέρεται άρθρο στην αγγλική γλώσσα του Heba Hrimat και φιλοξενείται στην επίσημη σελίδα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Σε μια σύνθετη περιοχή όπως η Μέση Ανατολή, όπου θρησκεία και πολιτική συγκρούονται συνέχεια, οι προσκυνητές θεωρούνται ευλογία για τους Αγίους Τόπους. Δυστυχώς, η πανδημία που έχει ενσκήψει το τελευταίο διάστημα έθεσε περιορισμούς στους προσκυνητές με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ταξιδέψουν στα πανάγια προσκυνήματα. Μόλις πριν λίγες ημέρες κατάφεραν να φτάσουν οι πρώτοι προσκυνητές από την Ελλάδα στην εποχή της πανδημίας.

Το μεγάλο διάστημα της απουσίας των προσκυνητών λόγω των περιοριστικών δημιούργησε μεγάλο κενό στα έσοδα των προσκυνημάτων. Μέχρι και την επιβολή των περιοριστικών μέτρων οι Χριστιανοί αποτελούσαν το μεγαλύτερο ποσοστό των ετήσιων τουριστών στους Αγίους Τόπους. Μάλιστα, στα τέλη του 2019, μόνο εκείνη τη χρονιά επισκέφτηκαν το Ισραήλ 2,5 εκατομμύρια χριστιανοί, από τα συνολικά 4,5 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Τουρισμού του Ισραήλ.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων