07/10/2020 07/10/2020 Την Τετάρτη, 24ην Σεπτεμβρίου/7ην Οκτωβρίου 2020, εορτάσθηκε υπό του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων η μνήμη της αγίας Πρωτομάρτυρος και ισαποστόλου Θέκλης στο ιερόν αυτής παρεκκλήσιο, το ευρισκόμενο εντός του Κεντρικού μοναστηρίου των Αγιοταφιτών δυτικώς του μοναστηριακού ναού των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Κατά την εορτή η Εκκλησία τιμά την αγίαν Θέκλα ως μαθήτρια του αγίου Αποστόλου Παύλου,...
07 Οκτωβρίου, 2020 - 16:03
Τελευταία ενημέρωση: 07/10/2020 - 17:12

Πανηγύρις εντός του Κεντρικού μοναστηρίου των Αγιοταφιτών

Διαδώστε:
Πανηγύρις εντός του Κεντρικού μοναστηρίου των Αγιοταφιτών

Την Τετάρτη, 24ην Σεπτεμβρίου/7ην Οκτωβρίου 2020, εορτάσθηκε υπό του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων η μνήμη της αγίας Πρωτομάρτυρος και ισαποστόλου Θέκλης στο ιερόν αυτής παρεκκλήσιο, το ευρισκόμενο εντός του Κεντρικού μοναστηρίου των Αγιοταφιτών δυτικώς του μοναστηριακού ναού των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Κατά την εορτή η Εκκλησία τιμά την αγίαν Θέκλα ως μαθήτρια του αγίου Αποστόλου Παύλου, ακολουθήσασα αυτόν στις περιοδείες αυτού και κηρύξασα Χριστόν και ορθοδοξίαν σε πολλές πόλεις της Μικράς Ασίας, ετελειώθη δε στην ιδίαν αυτής πατρίδα Ικόνιον της Λυκίας ενενηκοντούτις την ηλικίαν.

Για την εορτή αυτής ετελέσθη Εσπερινός αφ’ εσπέρας και θεία Λειτουργία την πρωΐαν υπό του Προισταμένου και Τυπικάρη Αρχιμανδρίτου π. Αλεξίου και λειτουργούντος του εφημερίου της εβδομάδος Αρχιμανδρίτου π. Σεργίου και των άλλων εφημερίων, χοροστατούντος της Α.Θ.Μ. Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου, και συμπροσευχομένων των Αγιοταφιτών Πατέρων, Αρχιερέων και άλλων, ψάλλοντος του Αρχιμανδρίτου π. Ευσεβίου και του κ. Βασιλείου Γκοτσοπούλου.

Μετά τον Εσπερινό και μετά την θείαν Λειτουργία στην αυλήν του Επιτροπικού προσηνέχθησαν τα κόλλυβα μετά παξιμαδίου και οίνου.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων