23/02/2023 24/02/2023 Η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους εορτάστηκε την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023 (10 Φεβρουαρίου με το παλαιό εορτολόγιο) στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων με επίκεντρο την φερώνυμη πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή στη Χριστιανική συνοικία των Ιεροσολύμων. Το απόγευμα της παραμονής της εορτής τελέσθηκε Εσπερινός και το πρωί της κυριωνύμου ημέρας Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος κ....
23 Φεβρουαρίου, 2023 - 21:58
Τελευταία ενημέρωση: 24/02/2023 - 1:26

Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγίου Χαραλάμπους στα Ιεροσόλυμα

Διαδώστε:
Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγίου Χαραλάμπους στα Ιεροσόλυμα

Η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους εορτάστηκε την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023 (10 Φεβρουαρίου με το παλαιό εορτολόγιο) στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων με επίκεντρο την φερώνυμη πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή στη Χριστιανική συνοικία των Ιεροσολύμων.

Το απόγευμα της παραμονής της εορτής τελέσθηκε Εσπερινός και το πρωί της κυριωνύμου ημέρας Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος κ. Ησυχίου συλλειτουργούντων Αγιοταφιτών Ιερομονάχων, των Αρχιμανδριτών Μελετίου και Κλαυδίου, των Αραβοφώνων Πρεσβυτέρου π. Φάραχ και Ιερομονάχου π. Σύλλα, του Αρχιδιακόνου π. Μάρκου και του Ιεροδιακόνου π. Δοσιθέου.

Δείτε απόσπασμα από τον Εσπερινό

Έψαλλαν μαθητές της Πατριαρχικής Σχολής Σιών υπό την διεύθυνση του κ. Βασιλείου Γκοτσοπούλου. Παρέστη αντιπροσωπεία του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα και προσευχήθηκαν μοναχοί, μοναχές, καθώς επίσης πιστοί από τα Ιεροσόλυμα και προσκυνητές από διάφορες χώρες.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας προσήλθε για να προσκυνήσει ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος συνοδευόμενος από Αγιοταφίτες Πατέρες.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτης π. Κάλλιστος δεξιώθηκε την Πατριαρχική και την Αρχιερατική συνοδεία καθώς και τους πιστούς στο ηγουμενείο και στο προαύλιο της Μονής.

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων