24/09/2023 24/09/2023 Με την τιμητική διάκριση του Ανωτέρου Ταξιάρχου του Τάγματος των Ιπποτών του Παναγίου Τάφου τίμησε το πρωί του Σαββάτου, 10η/23 Σεπτεμβρίου 2023, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, τον νέο Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα κ. Δημήτριο Αγγελοσόπουλο,  σε υποστήριξη την αρχόμενης Προξενικής υπηρεσίας του. Κατά την τιμητική διάκριση, που έγινε εν όψει της εορτής...
24 Σεπτεμβρίου, 2023 - 15:16
Τελευταία ενημέρωση: 24/09/2023 - 14:51

Παρασημοφόρηση του Γ. Πρόξενου της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα

Διαδώστε:
Παρασημοφόρηση του Γ. Πρόξενου της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα

Με την τιμητική διάκριση του Ανωτέρου Ταξιάρχου του Τάγματος των Ιπποτών του Παναγίου Τάφου τίμησε το πρωί του Σαββάτου, 10η/23 Σεπτεμβρίου 2023, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, τον νέο Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα κ. Δημήτριο Αγγελοσόπουλο,  σε υποστήριξη την αρχόμενης Προξενικής υπηρεσίας του.

Κατά την τιμητική διάκριση, που έγινε εν όψει της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού,  ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων ευχήθηκε στον Έλληνα διπλωμάτη τη δύναμη του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού για μία ευδόκιμο και τελεσφόρο υπηρεσία αυτού επ’ αγαθώ του έθνους ημών και της Αγιοταφιτικής Αδελφότητος, του Πατριαρχείου, του ποιμνίου και  πάντων των Χριστιανικών Κοινοτήτων της Αγίας Γης.

Τόνισε επίσης ότι  το Πατριαρχείον αποτελεί ιστορική συνέχεια και  απόδειξη του συνδέσμου των Παναγίων Προσκυνημάτων μετά της Βυζαντινής αυτοκρατορίας διά μέσου των αιώνων και της μητρός Ελλάδος και εγγύηση της υπάρξεως όλων των Χριστιανών στην Αγία Γη.

Τον Γενικό Πρόξενο συνώδευε η σύζυγος αυτού κ. Ποθητή Παππά.

Ο κ. Αγγελοσόπουλος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο γιά την προσγενομένην αυτώ τιμήν και του δώρισε  αντίγραφο δίσκου του 16ου αιώνος με την εγχάρακτον αφιέρωση του Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.

Ο Μακαριώτατος απένειμε την τιμητική διάκριση του Σταυροφόρου του Τάγματος των Ιπποτών του Παναγίου Τάφου και στην Πρόξενο κ. Χριστίνα Ζαχαριουδάκη, συνοδευομένη υπό του συζύγου αυτής κ. Κωνσταντάρα με αφορμή τη λήξης της ευδοκίμου υπηρεσίας αυτής και της αγαστής συνεργασίας αυτής μετά του Πατριαρχείου.

Η κ. Ζαχαριουδάκη ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο και δεσμεύθηκε ότι από της θέσεως αυτής εις Ελλάδα θα είναι πάντοτε συνήγορος των δικαιωμάτων του Πατριαρχείου, του έθνους ημών και όλων των Χριστιανών της Αγίας Γης.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων