09/05/2024 09/05/2024 Αντιπροσωπείες των Χριστιανικών Εκκλησιών στα Ιεροσόλυμα επισκέφτηκαν το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων την Τρίτη 7 Μαΐου 2024 με την ευκαιρία της εορτής του Πάσχα. Αρχικά το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων επισκέφτηκε η Αδελφότητα των Φραγκισκανών-Κουστωδία της Αγίας Γης υπό τον αναπληρωτή Ηγούμενο αυτών π. Ιμπραήμ Φάλτας. Κατά την επίσκεψη αυτή αντηλλάγησαν οι δέουσες Πασχαλινές ευχές, οι οποίες επικεντρώθηκαν κυρίως...
09 Μαΐου, 2024 - 15:34
Τελευταία ενημέρωση: 09/05/2024 - 15:51

Πασχαλινές επισκέψεις αντιπροσωπειών Χριστιανικών Εκκλησιών στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Διαδώστε:
Πασχαλινές επισκέψεις αντιπροσωπειών Χριστιανικών Εκκλησιών στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Αντιπροσωπείες των Χριστιανικών Εκκλησιών στα Ιεροσόλυμα επισκέφτηκαν το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων την Τρίτη 7 Μαΐου 2024 με την ευκαιρία της εορτής του Πάσχα.

Αρχικά το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων επισκέφτηκε η Αδελφότητα των Φραγκισκανών-Κουστωδία της Αγίας Γης υπό τον αναπληρωτή Ηγούμενο αυτών π. Ιμπραήμ Φάλτας. Κατά την επίσκεψη αυτή αντηλλάγησαν οι δέουσες Πασχαλινές ευχές, οι οποίες επικεντρώθηκαν κυρίως στην ανάγκη της Χριστιανικής συνεργασίας για μία ζώσα Χριστιανική μαρτυρία.

Ακολούθως, επίσκεψη πραγματοποίησαν όλες οι Χριστιανικές Εκκλησίες, και συγκεκριμένα το Λατινικό Πατριαρχείο στα Ιεροσόλυμα υπό τον Λατίνο Πατριάρχη Μακαριώτατο Pierre Battista Pizzaballa, η Κοπτική Εκκλησία, η Συριακή Εκκλησία, η Αιθιοπική Εκκλησία, η Λουθηρανική Εκκλησία υπό τον Επίσκοπο αυτής κ. Σάνη Άζαρ, η Αγγλικανική Εκκλησία υπό τον Επίσκοπο αυτής Χουσάν Ναούμ και άλλες Εκκλησίες. Στη συνάντηση αυτή υπογραμμίστηκε δεόντως η σημασία της Χριστιανικής συνεργασίας για τη δέουσα Χριστιανική μαρτυρία στην Αγία Γη και μάλιστα εν μέσω του πολέμου που μαίνεται στην Αγία Γη.

Επίσης το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων επισκέφθηκαν οι Ιερείς του Αρμενικού Πατριαρχείου στα Ιεροσόλυμα υπό τον Αντιπρόσωπο του Πατριάρχη αυτών Σεβασμιώτατο κ. Γκουριόν. Κατά την επίσκεψη αυτή τονίστηκε δεόντως η σημασία μίας ειλικρινούς συνεργασίας για την προάσπιση των προσκυνηματικών δικαιωμάτων των Χριστιανικών Κοινοτήτων στην Αγία Γη.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Την Τετάρτη 8 Μαΐου 2024 το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων υπό τον Μακαριώτατο Πατριάρχη κ.κ. Θεόφιλο ανταπέδωσε την επίσκεψη των Αρμενίων στο Πατριαρχείο αυτών στα Ιεροσόλυμα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων