14/06/2019 14/06/2019 ‘Αδικη θεωρεί το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων την απόφαση του ανωτάτου Δικαστηρίου του Ισραήλ. Όπως γράφουν τοπικά μέσα ενημέρωσης με ανακοίνωσή του το Πατριαρχείο εκφράζει την αντίθεσή του προς τις αποφάσεις αυτές και υπογραμμίζει ότι οι νομικοί του σύμβουλοι εξετάζουν όλα τα νέα δεδομένα που ήλθαν εις γνώσην τους τα οποία φωτίζουν νέες πτυχές της υπόθεσης. “Οι...
14 Ιουνίου, 2019 - 8:08
Τελευταία ενημέρωση: 14/06/2019 - 8:26

Πατρ. Ιεροσολύμων: Άδικη η απόφαση του Αν. Δικαστηρίου

Διαδώστε:
Πατρ. Ιεροσολύμων: Άδικη η απόφαση του Αν. Δικαστηρίου

‘Αδικη θεωρεί το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων την απόφαση του ανωτάτου Δικαστηρίου του Ισραήλ. Όπως γράφουν τοπικά μέσα ενημέρωσης με ανακοίνωσή του το Πατριαρχείο εκφράζει την αντίθεσή του προς τις αποφάσεις αυτές και υπογραμμίζει ότι οι νομικοί του σύμβουλοι εξετάζουν όλα τα νέα δεδομένα που ήλθαν εις γνώσην τους τα οποία φωτίζουν νέες πτυχές της υπόθεσης.

“Οι νομικές μας ομάδες, σε συνεργασία με εμπειρογνώμονες στο διεθνές δίκαιο, μελετούν όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν για την ακύρωση της συμφωνίας για την κατάσχεση των ακινήτων στην Πύλη Jaffa”, αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι το Πατριαρχείο θα συνεχίσει τις συναντήσεις με αρχηγούς κρατών και θρησκευτικούς ηγέτες για να τονίσει ότι η αυτή κατάσχεση «θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στη χριστιανική παρουσία στην Ιερή Πόλη».

Και καταλήγει : «Η ύπαρξη μιας ζωντανής χριστιανικής κοινότητας στην Ιερουσαλήμ είναι απαραίτητη για τη διατήρηση μιας ιστορικά διαφοροποιημένης κοινωνίας και για την επίτευξη ειρήνης στην πόλη αυτή» .

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ αποφάνθηκε κατά της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στη μακροχρόνια διαμάχη αναφορικά με την πώληση τριών ακινήτων σε έναν εβραϊκό οργανισμό, στο κατοικημένο -κυρίως- από Παλαιστινίους τμήμα της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ.

Το δικαστήριο απέρριψε την Τρίτη την έφεση που είχε ασκήσει η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία σε πρωτόδικη απόφαση του 2017, σύμφωνα με την οποία κρινόταν ως νόμιμη η μίσθωση για 99 χρόνια -με δικαίωμα μίσθωσης για άλλα 99- τριών ακινήτων της Εκκλησίας στον εβραϊκό μεσιτικό οργανισμό Ateret Cohanim.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων