07/02/2019 07/02/2019 Τον πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, προτείνει για την θέση του διαμεσολαβητή στις ειρηνευτικές διαδικασίας για το Ντονμπάς, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος όπως μεταδίδουν Ουκρανικά Μέσα Σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του Γιανουκόβιτς, μια ομάδα Ουκρανών πιστών επισκέφθηκαν τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και συζήτησαν μαζί του την πιθανότητα να αποστείλει μία επιστολή στον σημερινό...
07 Φεβρουαρίου, 2019 - 8:06
Τελευταία ενημέρωση: 07/02/2019 - 8:49

Ουκρανικά Μέσα: Ειρηνευτική πρωτοβουλία για το Ντονμπάς από τον Πατρ Ιεροσολύμων

Διαδώστε:
Ουκρανικά Μέσα: Ειρηνευτική πρωτοβουλία  για το Ντονμπάς από τον Πατρ Ιεροσολύμων

Τον πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, προτείνει για την θέση του διαμεσολαβητή στις ειρηνευτικές διαδικασίας για το Ντονμπάς, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος όπως μεταδίδουν Ουκρανικά Μέσα

Σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του Γιανουκόβιτς, μια ομάδα Ουκρανών πιστών επισκέφθηκαν τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και συζήτησαν μαζί του την πιθανότητα να αποστείλει μία επιστολή στον σημερινό πρόεδρο της χώρας, ζητώντας του να κάνει χρήση όλων των αναγκαίων μέσων για την επίτευξη ειρήνης.

“Ο πατριάρχης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εξέτασε αυτό το αίτημα στην Ιερά Σύνοδο και έδωσε  ευλογία να υποβάλει [ένα γράμμα] στον Πιέτρο Ποροσένκο”, ανέφερε ο Γιανούκοβιτς. “Η γραμματεία του πατριάρχη επιβεβαίωσε ότι υπήρχε επιστολή.”

Την περασμένη εβδομάδα, τα ουκρανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο πατριάρχης Θεόφιλος Γ. Ιερουσαλήμ είχε στείλει επιστολή στον Πρόεδρο της Ουκρανίας Πιόρ Ποροσένκο, απευθυνόμενος σε αυτόν για να συγχωρήσει τους αντιπάλους του και να συμφιλιωθούν μαζί τους. Ενώ τον παροτρύνει να χρησιμοποιήσει όλα τα απαραίτητα μέσα για την επίτευξη ειρήνης, συμπεριλαμβανομένης και της συμμετοχής του Βίκτορ Γιανούκοβιτς στη διαδικασία.

Η ιδέα σύμφωνα με τα Ουκρανικά μέσα αυτή έχει την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο πρώην διευθυντής εκστρατείας του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, Corey Lewandowski, δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Ισραηλινό τηλεοπτικό κανάλι ILand ότι είχε συζητήσει σε συνάντηση με τον Πατριάρχη Θεόφιλο ότι ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας έπρεπε να συμμετάσχει στην ειρηνευτική διαδικασία.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ποροσένκο στο Ισραήλ, ο πατριάρχης Θεόφιλος Γ ‘ακύρωσε τη συνάντησή του στις 21 Ιανουαρίου, επικαλούμενος προβλήματα υγείας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων