11/04/2022 11/04/2022 Έκκληση για κοινή προσευχή υπέρ της ειρήνης και της συμφιλίωσης των λαών έκανε σήμερα με επιστολή του ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος. Σύμφωνα με την επιθυμία του Μακαριωτάτου, η προσευχή θα γίνεται κάθε Παρασκευή. Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα «Από την καρδιά της Ιεράς Πόλεως της Ιερουσαλήμ, τον τόπο των Παθών του Χριστού, της Σταύρωσης και...
11 Απριλίου, 2022 - 18:26
Τελευταία ενημέρωση: 11/04/2022 - 18:29

Πατριάρχης Ιεροσολύμων: Έκκληση για προσευχή όλων των Χριστιανών υπέρ ειρήνης

Διαδώστε:
Πατριάρχης Ιεροσολύμων: Έκκληση για προσευχή όλων των Χριστιανών υπέρ ειρήνης

Έκκληση για κοινή προσευχή υπέρ της ειρήνης και της συμφιλίωσης των λαών έκανε σήμερα με επιστολή του ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος. Σύμφωνα με την επιθυμία του Μακαριωτάτου, η προσευχή θα γίνεται κάθε Παρασκευή.

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

«Από την καρδιά της Ιεράς Πόλεως της Ιερουσαλήμ, τον τόπο των Παθών του Χριστού, της Σταύρωσης και της Ανάστασής Του, προτρέπουμε όλους τους Χριστιανούς στον κόσμο να ενωθούν μαζί μας σε κοινή προσευχή, διαβάζοντας τον ψαλμό 23 του Δαυίδ κάθε Παρασκευή, ικετεύοντας τον Κύριο για το δώρο της ειρήνης. Καθώς πλησιάζουμε στο Πάσχα, ας παρακαλέσουμε όλοι μαζί για ειρήνη και συμφιλίωση μεταξύ των λαών, στα σπίτια μας και στις καρδιές μας. Ενώ σκεφτόμαστε σχετικά με την Ανάσταση του Κυρίου μας, Ιησού Χριστού, ας προσευχηθούμε στον Θεό, τον καλό Ποιμένα μας, να οδηγήσει τον κόσμο Του στην ειρήνη. 

Όπως ακούμε και από τον Απόστολο Παύλο:

Παρακαλῶ οὖν πρῶτον πάντων ποιεῖσθαι δεήσεις, προσευχάς, ἐντεύξεις, εὐχαριστίας, ὑπὲρ πάντων ἀνθρώπων, ὑπὲρ βασιλέων καὶ πάντων τῶν ἐν ὑπεροχῇ ὄντων, ἵνα ἤρεμον καὶ ἡσύχιον βίον διάγωμεν ἐν πάσῃ εὐσεβείᾳ καὶ σεμνότητι. (Προς Τιμόθεον Α, 2:1:2)».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων