04/01/2023 04/01/2023 Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος συνοδευόμενος υπό του Γέροντος Αρχιγραμματέως Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντίνης κ. Αριστάρχου και του Αρχιδιακόνου π. Μάρκου επεσκέφθηκε το Κοιμητήριον της Αγγλικανικής Εκκλησίας όπου το  απόγευμα της 18ης Δεκεμβρίου 2022/ 1ης Ιανουαρίου 2023, άγνωστοι κατέστρεψαν τους σταυρούς και τις επιγραφές τεσσαράκοντα περίπου τάφων. Μεταξύ των καταστραφέντων τάφων είναι και ο τάφος του...
04 Ιανουαρίου, 2023 - 20:40
Τελευταία ενημέρωση: 04/01/2023 - 21:47

Πατριάρχης Ιεροσολύμων: Λύπη και αποδοκιμασία για τους βανδαλισμούς στο Κοιμητήριο στο Λόφο της Αγίας Σιών

Διαδώστε:
Πατριάρχης Ιεροσολύμων: Λύπη και αποδοκιμασία για τους βανδαλισμούς στο Κοιμητήριο στο Λόφο της Αγίας Σιών

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος συνοδευόμενος υπό του Γέροντος Αρχιγραμματέως Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντίνης κ. Αριστάρχου και του Αρχιδιακόνου π. Μάρκου επεσκέφθηκε το Κοιμητήριον της Αγγλικανικής Εκκλησίας όπου το  απόγευμα της 18ης Δεκεμβρίου 2022/ 1ης Ιανουαρίου 2023, άγνωστοι κατέστρεψαν τους σταυρούς και τις επιγραφές τεσσαράκοντα περίπου τάφων.

Μεταξύ των καταστραφέντων τάφων είναι και ο τάφος του ιδρυτού του Cobat School, Bishop Cobat.

Ο  Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος εξέφρασε την λύπην του για την καταστροφή ταύτη, καθώς και την αποδοκιμασία του απέναντι σε μια τέτοια ασεβή και βάνδαλη πράξη εις βάρος της μνήμης των νεκρών.

Εξέφρασε επίσης και την συμπαράσταση του προς την Αγγλικανική Εκκλησία εις τα Ιεροσόλυμα.

  

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων