11/12/2021 11/12/2021 Αποστολή από το Ελληνικό Ορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων υπό τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο και με τη συνοδεία των Αρχηγών των Εκκλησιών της Ιερουσαλήμ διοργάνωσε μικρή δεξίωση στο ξενοδοχείον Imperial στην Πύλη του Δαβίδ, για να πανηγυρίσουν τον στόχο της ευρείας θετικής επιρροής των Χριστιανών στην Αγία Γη και να απευθύνουν έκκληση για την προστασία...
11 Δεκεμβρίου, 2021 - 9:30
Τελευταία ενημέρωση: 11/12/2021 - 10:07

Πατριάρχης Ιεροσολύμων: «Οι Χριστιανοί εξωθούνται βίαια από την Αγία Γη»

Διαδώστε:
Πατριάρχης Ιεροσολύμων: «Οι Χριστιανοί εξωθούνται βίαια από την Αγία Γη»

Αποστολή από το Ελληνικό Ορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων υπό τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο και με τη συνοδεία των Αρχηγών των Εκκλησιών της Ιερουσαλήμ διοργάνωσε μικρή δεξίωση στο ξενοδοχείον Imperial στην Πύλη του Δαβίδ, για να πανηγυρίσουν τον στόχο της ευρείας θετικής επιρροής των Χριστιανών στην Αγία Γη και να απευθύνουν έκκληση για την προστασία της Χριστιανικής Συνοικίας στην Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων.

Κατά την προσφώνησή Του, ο Πατριάρχης της Αγίας Πόλεως υπογράμμισε ότι η διοργάνωση αυτή της τελετής στο ξενοδοχείο Imperial στοχεύει να στείλει ένα σαφές μήνυμα στον κόσμο, ότι το Πατριαρχείο δεν θα παραιτηθεί και δεν θα υποχωρήσει από το να εξασκεί το θεόσδοτο δικαίωμά του να υπερασπίζεται την ιδιοκτησία του· να δείξει ότι ο αγώνας της υπερασπίσεως της ιδιοκτησίας στην Πύλη του Δαβίδ είναι ένα υπαρξιακό θέμα για το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και ότι όλες οι Εκκλησίες της Αγίας Γης στηρίζουν το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων σε αυτή τη μάχη.

 

Συγκεκριμένα, η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης Θεόφιλος ο Γ’ είπε: «Οι ριζοσπαστικοί είναι η πραγματική απειλή, επειδή εις τας χείρας των η Χριστιανική Κοινότης εις τα Ιεροσόλυμα υποφέρει εγκλήματα μίσους, καθώς υφίσταται και υπούλους τακτικάς εκφοβισμού και συστηματικάς αποπείρας να μειώσουν την ικανότητα των Χριστιανών να παραμείνουν εις τας ιστορικάς αυτών εστίας και συνοικίας».

«Αἱ διαρκεῖς προσπάθειαι ἡμῶν διά τήν εὐημερίαν ὅλου τοῦ λαοῦ μας ἄνευ διακρίσεως ἐγείρει προκλήσεις καί ἀπειλάς ἐναντίον τῆς Χριστιανικῆς Κοινότητος, ὁλοέν καί περισσότερον σοβαράς καί ἀνησυχητικάς. Ἐκ μιᾶς τοιαύτης δραστηριότητος ἀπειλεῖται ὄχι μόνον ἡ Χριστιανική Κοινότης, ἀλλά καί ἡ σταθερότης καί ἡ ὑγιεία ὁλοκλήρου τῆς Κοινωνίας ἡμῶν».

«Ὁ ἀριθμός τῶν Χριστιανῶν εἰς τήν Ἁγίαν Γῆν ἔχει μειωθῆ εἰς ἱστορικῶς χαμηλά ἐπίπεδα, λόγῳ τοῦ ὅτι οὗτοι ἐξωθοῦνται μακράν τῶν ἑστιῶν αὐτῶν ὑπό ποικίλων παραγόντων, οἰκονομικῶν δυσκολιῶν, ἀπωλείας εὐκαιριῶν, γραφειοκρατικῶν προκλήσεων βίας καί βανδαλισμοῦ ἰδιοκτησίας. Οἱ Χριστιανοί τώρα ἀποτελοῦν τό 1% τοῦ πληθυσμοῦ τῆς Ἁγίας Γῆς, ἔναντι τοῦ 12% πρό ἑνός αἰῶνος».

Την δεξίωση παρακολούθησαν οι Γενικοί Πρόξενοι της Ελλάδας, της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου στα Ιεροσόλυμα. Η θερμή ατμόσφαιρα της σεμνής δεξιώσεως προσείλκυσε λαό από τη χριστιανική Κοινότητα της Παλαιάς Πόλεως των Ιεροσολύμων, ο οποίος λαός είχε την ευκαιρίαν να συγχαρεί τους Αρχηγούς των Εκκλησιών επί τη εορτή των Χριστουγέννων και να δείξει την υποστήριξή του στο Πατριαρχείο στον αγώνα αυτού για την υπεράσπιση της ιδιοκτησίας στην Πύλη του Δαβίδ, συμπεριλαμβανομένου του φιλοξενούντος την δεξίωση ξενοδοχείου Imperial.

 

Η δεξίωση άρχισε με σύντομη προσφώνηση του ενοικιαστού του ξενοδοχείου, κ. Abu Al-Walid Dajani, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες, ιδιαιτέρως τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο για την αμείωτη στήριξη προς το ξενοδοχείο στον συνεχή αγώνα του εναντίον των Ισραηλινών ριζοσπαστικών ομάδων, οι οποίες στοχεύουν στην εκκένωση της ιδιοκτησίας.

Μετά το τέλος των λόγων, οι Αρχηγοί των Εκκλησιών αντάλλαξαν Χριστουγεννιάτικους χαιρετισμούς με τους Προξένους, υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα του πανηγυρισμού και της αγαλλιάσεως εκ της εορτής της Γεννήσεως του Χριστού, και κατανοούντες τα διδάγματα, τα οποία μας διδάσκει η Γέννηση του Χριστού, αντιλαμβανόμενοι τις ανθρωπιστικές αξίες της ζωής του Χριστού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων