19/11/2022 20/11/2022 Αποστολή διπλωματικών αντιπροσώπων από πενήντα περίπου Ευρωπαϊκές χώρες επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022 και συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των τοπικών Χριστιανικών Εκκλησιών των Ιεροσολύμων για θέματα που αφορούσαν τους Χριστιανούς της Αγίας Γης. Στην ομιλία του ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος καλωσόρισε τους διακεκριμένους διπλωμάτες, μεταξύ άλλον τον Γενικό Πρόξενο της...
19 Νοεμβρίου, 2022 - 21:06
Τελευταία ενημέρωση: 20/11/2022 - 3:08

Πατριάρχης Ιεροσολύμων προς εκπροσώπους Ευρωπαϊκών κρατών: Προστατέψτε τους Αγίους Τόπους (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Πατριάρχης Ιεροσολύμων προς εκπροσώπους Ευρωπαϊκών κρατών: Προστατέψτε τους Αγίους Τόπους (ΦΩΤΟ)

Αποστολή διπλωματικών αντιπροσώπων από πενήντα περίπου Ευρωπαϊκές χώρες επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022 και συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των τοπικών Χριστιανικών Εκκλησιών των Ιεροσολύμων για θέματα που αφορούσαν τους Χριστιανούς της Αγίας Γης.

Στην ομιλία του ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος καλωσόρισε τους διακεκριμένους διπλωμάτες, μεταξύ άλλον τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στα Ιεροσόλυμα κ. Βλιώρα, τον Πρόξενο της Σουηδίας, τον Πρόξενο της Γαλλίας, την Πρόξενο της Αγγλίας.

“Σας καλωσορίζουμε σε αυτή τη συγκέντρωση στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, και θέλουμε για άλλη μια φορά να εκφράσουμε τη βαθιά μας εκτίμηση προς εσάς που εκφράζετε το ενδιαφέρον σας στις ανησυχίες και τις προκλήσεις μας εδώ”, είπε και πρόσθεσε:

“Όπως γνωρίζετε πλήρως, αποστολή μας ως Εκκλησίες και Χριστιανικές Κοινότητες των Αγίων Τόπων είναι να διασφαλίσουμε τον χριστιανικό χαρακτήρα της Ιερουσαλήμ και των Αγίων Τόπων. Η ευθύνη της προστασία και της διαχείρισης των περιουσιών μας και των Αγίων Τόπων έχει βαρύνει τους ώμους μας και παίρνουμε αυτή την ευθύνη πολύ σοβαρά. Καθώς είμαστε όλο και περισσότερο στόχος ριζοσπαστικών ομάδων στην κοινωνία μας, βασιζόμαστε στη βοήθεια και την υποστήριξη από τις διπλωματικές, κυβερνητικές και εκκλησιαστικές υπηρεσίες, για να μας βοηθήσουν σε αυτήν την αποστολή”, υπογράμμισε.

“Είναι ζωτικής σημασίας να διατηρηθεί η ιστορική καθεστηκυία τάξη (Status Quo). Το Status Quo είναι η κύρια ιστορική εγγύηση, που αναγνωρίζεται από όλους, που διασφαλίζει την ευημερία των Εκκλησιών και των χριστιανικών κοινοτήτων των Αγίων Τόπων. Το Status Quo εγγυάται επίσης την προστασία των Ιερών Τόπων που αποτελούν την κοινή κληρονομιά των τριών Αβρααμικών θρησκειών. Είμαστε ευγνώμονες για την παρουσία σας εδώ και χαιρετίζουμε αυτόν τον διάλογο”, κατέληξε.

Στη συνέχεια, κάθε αρχηγός Εκκλησίας ή εκπρόσωπος αρχηγού Εκκλησίας ευχαρίστησε για την συνάντηση, και ενημέρωσε για τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίσουν οι Χριστιανοί.

Σε αυτά τα προβλήματα μίλησε και ο Austin Tiffany του Ιδρύματος ICHΟS.

Επίσης, στους διπλωματικούς αντιπροσώπους παρατέθηκε γεύμα από τον Μακαριώτατο και τις Τοπικές Εκκλησίες στο παρά την Πύλη του Δαυΐδ ξενοδοχεῖο Ιmperial. Μετά το γεύμα οι διπλωματικοί αντιπρόσωποι επισκέφθηκαν τον λόφο της Αγίας Σιών όπου έλαβε χώρα ο Μυστικός Δείπνος, η Πεντηκοστή και όπου στεγάζεται η Πατριαρχική Σχολή και τα Κοιμητήρια των Χριστιανικών Κοινοτήτων από τον 13ο αιώνα. Εκεί ενημερώθηκαν για τις επιθέσεις των ακραίων στοιχείων στους Ιερούς Τόπους.

Ο Μακαριώτατος επισφράγισε την συνάντηση, λέγοντας ότι οι Χριστιανοί δεν αποθαρρύνονται από τις προκλήσεις των ακραίων στοιχείων, καθ’ ότι ο Ναός της Αναστάσεως αποτελεί την σταθερότερη εγγύηση σταθερότητας για τη διατήρηση του Καθεστώτος (Status Quo) των Ιεροσολύμων.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων