20/09/2023 20/09/2023 Οι Άγιοι Τόποι είναι το πνευματικό σπίτι στη γη που μας δείχνει το ουράνιο σπίτι και υπάρχει χώρος για όλους τους ανθρώπους επεσήμανε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος με αφορμή την “Παγκόσμια Εβδομάδα για Ειρήνη στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ”, μια δράση την οποία διοργανώνει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών.  Η δράση...
20 Σεπτεμβρίου, 2023 - 8:47
Τελευταία ενημέρωση: 20/09/2023 - 8:54

Πατριάρχης Ιεροσολύμων: “Προσευχόμαστε και εργαζόμαστε αδιάκοπα για την ειρήνη στους Αγίους Τόπους”

Διαδώστε:
Πατριάρχης Ιεροσολύμων: “Προσευχόμαστε και εργαζόμαστε αδιάκοπα για την ειρήνη στους Αγίους Τόπους”

Οι Άγιοι Τόποι είναι το πνευματικό σπίτι στη γη που μας δείχνει το ουράνιο σπίτι και υπάρχει χώρος για όλους τους ανθρώπους επεσήμανε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος με αφορμή την “Παγκόσμια Εβδομάδα για Ειρήνη στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ”, μια δράση την οποία διοργανώνει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών. 

Η δράση αυτή ξεκίνησε στις 16 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 23 του ιδίου μήνα ενώ, την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση όπου εστάλησαν μηνύματα για την επικράτηση της ειρήνης στους Αγίους Τόπους. 

Μεταξύ των ομιλητών ήταν ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος ο οποίος κατέθεσε τους προβληματισμούς για την κατάσταση που επικρατεί στην Αγία Γη, εκεί όπου διαδραματίστηκαν οι μεγάλες στιγμές της χριστιανοσύνης, εκεί όπου εκπληρώθηκε το σχέδιο της Θείας Οικονομίας με την Ενανθρώπηση του Υιού και Λόγου του Θεού, του Κυρίου Ιησού Χριστού.

«Για αιώνες οι Άγιοι Τόποι ήταν ένας πολυεθνικός, πολυπολιτισμικός, πολυθρησκευτικός χώρος. Παρόλο που υπάρχουν κάποιες ριζοσπαστικές ομάδες που τώρα επιδιώκουν να το αλλάξουν αυτό και να αλλάξουν το καθεστώς των Αγίων Τόπων, εμείς παραμένουμε μάρτυρες της ιερής ιστορίας που αγκαλιάζει όλα τα παιδιά των μονοθεϊστικών θρησκειών», ανέφερε.

Ο Μακαριώτατος εξέφρασε την ανησυχία ότι, χωρίς την ποικιλομορφία που χαρακτηρίζει τους Αγίους Τόπους, η περιοχή θα χάσει τον θεμελιώδη χαρακτήρα και την αποστολή της. «Ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός μπορεί να μην είχε πού να βάλει το κεφάλι του, αλλά εξαιτίας της θεανθρώπινης παρουσίας οι Άγιοι Τόποι έγιναν ένα αληθινό πνευματικό σπίτι στη γη που δείχνει το ουράνιο σπίτι μας και την κοινό ανθρώπινη μοίρα που όλοι μοιραζόμαστε», πρόσθεσε.

«Προσευχόμαστε και εργαζόμαστε ένθερμα και αδιάκοπα για την ειρήνη στους Αγίους Τόπους», κατέληξε ο Προκαθήμενος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων