06/08/2022 07/08/2022 Επίσκεψη στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων πραγματοποίησαν μέλη του πληρώματος του αρματαγωγού «Ικαρία» το μεσημέρι του Σαββάτου 6 Αυγούστου 2022, παρουσία της αντιπροσώπου του Ελληνικού Γενικού Προξενείου κ. Χριστίνης Ζαχαριουδάκη. Ο Αρχηγός κ. Γεώργιος Μαντζούρης απηύθυνε προσφώνηση προς τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ’ παρουσία των στρατιωτικών ακολούθων εκπροσώπων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Τελ-Αβίβ. Ο κ....
06 Αυγούστου, 2022 - 21:37
Τελευταία ενημέρωση: 07/08/2022 - 18:04

Στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων το πλήρωμα του αρματαγωγού «Ικαρία»

Διαδώστε:
Στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων το πλήρωμα του αρματαγωγού «Ικαρία»

Επίσκεψη στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων πραγματοποίησαν μέλη του πληρώματος του αρματαγωγού «Ικαρία» το μεσημέρι του Σαββάτου 6 Αυγούστου 2022, παρουσία της αντιπροσώπου του Ελληνικού Γενικού Προξενείου κ. Χριστίνης Ζαχαριουδάκη.

Ο Αρχηγός κ. Γεώργιος Μαντζούρης απηύθυνε προσφώνηση προς τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ’ παρουσία των στρατιωτικών ακολούθων εκπροσώπων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Τελ-Αβίβ. Ο κ. Μαντζούρης ανέφερε ότι το πλήρωμα αφίχθη στα Ιεροσόλυμα προερχόμενο από την Τήνο και την Αλεξάνδρεια και ζήτησε τις ευχές και τις προσευχές του Μακαριωτάτου, θεωρώντας ως ιδιαίτερη τιμή ότι τρία μέλη του πληρώματος είναι μαθητές της Ιερατικής Σχολής της Αγίας Σιών και ευχήθηκε και εκείνοι να ενταχθούν στα μέλη της Αγιοταφικής Αδελφότητος, τα οποία, όπως είπε, ο ίδιος και τα μέλη του πληρώματος θεωρούν ως ήρωες.

Από την πλευρά του ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων υποδέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά, τους αξιωματικούς, φοιτητές και μελλοντικούς αξιωματικούς του ελληνικού Ναυτικού και προστάτες της Πατρίδος μας. Επίσης, πρόσθεσε ότι η παρουσία του πληρώματος ενισχύει το προσκυνηματικό και ποιμαντικό έργο του Πατριαρχείου για την μαρτυρία του Χριστού στους Αγίους Τόπους και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για το γεγονός αυτό.

Ο Αρχηγός του Ελληνικού Ναυτικού επέδωσε στον Μακαριώτατο το έμβλημα του πλοίου του Ναυτικού με τα νησιά του Αιγαίου και λεύκωμα του Πολεμικού Ναυτικού με πλοία από τον 2ο μ.Χ. αιώνα, αφιερωμένο στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων. Από την πλευρά της η Σχολή των Αξιωματικών επέδωσε στον Μακαριώτατο λεύκωμα και το έμβλημα της Σχολής.

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων επέδωσε στον Αρχηγό, τους Αξιωματικούς και τα μέλη του πληρώματος την εικόνα της Θεοτόκου Ιεροσολυμίτισσας, το σύγγραμμα της Ιστορίας της Εκκλησίας των Ιεροσολύμων του Χρυσοστόμου Παπαδοπούλου και ευλογίες σε όλα τα μέλη του πληρώματος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων