05/12/2021 05/12/2021 Με επίκεντρο την Ιερά Μονή Μεγάλης Παναγίας, αλλά και τον Μοναστηριακό Πατριαρχικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης εορτάσθηκε χθες, Σάββατο, 21η Νοεμβρίου/4η Δεκεμβρίου 2021 η Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στα Ιεροσόλυμα.  Κατά την εορτή αυτή, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, η Εκκλησία θυμάται την υπό των γονέων της Θεοτόκου Θεοπατόρων...
05 Δεκεμβρίου, 2021 - 11:26
Τελευταία ενημέρωση: 05/12/2021 - 11:27

Πώς εορτάστηκαν τα Εισόδια της Θεοτόκου στα Ιεροσόλυμα

Διαδώστε:
Πώς εορτάστηκαν τα Εισόδια της Θεοτόκου στα Ιεροσόλυμα

Με επίκεντρο την Ιερά Μονή Μεγάλης Παναγίας, αλλά και τον Μοναστηριακό Πατριαρχικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης εορτάσθηκε χθες, Σάββατο, 21η Νοεμβρίου/4η Δεκεμβρίου 2021 η Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στα Ιεροσόλυμα.

Κατά την εορτή αυτή, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, η Εκκλησία θυμάται την υπό των γονέων της Θεοτόκου Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης αφιέρωση αυτής και είσοδο στον Ναόν σε ηλικία τριών ετών και στα Άγια των Αγίων, όπου παρέμεινε τρεφομένη υπό αγγέλου και προετοιμαζομένη για το μέγα και σωτήριο έργο της εκ Πνεύματος Αγίου συλλήψεως και κατά σάρκα γεννήσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Η εορτή αύτη εορτάσθηκε:

Α΄ Στον μοναστηριακό και Πατριαρχικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης το πρωί χοροστάτησε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, που «άνοιξε» και τις Καταβασίες των Χριστουγέννων «Χριστός γεννάται, δοξάσατε…».

Β΄ Στην Ιερά Γυναικεία Μονή της Μεγάλης Παναγίας, που βρίσκεται νοτιοδυτικά του Πατριαρχείου, η οποία είναι αρχαιότατη και αριθμεί σήμερα περί τις 20 αδελφές.

Εκεί τελέσθηκε ο Εσπερινός το απόγευμα και ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία το πρωί, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Γεράσων κ. Θεοφάνους, συλλειτουργούντων  του εφημερίου της Μονής Αρχιμανδρίτου π. Μακαρίου και άλλων Ιερομονάχων και διακόνων, καθώς και του ηγουμένου της Μπετζάλλας Αρχιμανδρίτου π. Ιγνατίου, του ηγουμένου της Μονής Θεοπατόρων π. Μελετίου, του Πρεσβυτέρου π. Χάδερ και των Ιεροδιακόνων Ευλογίου και Συμεών, ψαλλόντων και εν κατανυκτική συμμετοχή προσευχομένων των μοναζουσών της Μονής, άλλων μοναζουσών και Ιεροσολυμιτών πιστών, παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδος εις τα Ιεροσόλυμα κ. Ευαγγέλου Βλιώρα.

Διαρκούσης της θείας Λειτουργίας ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων προσήλθε για προσκύνηση μαζί με άλλους Αγιοταφίτες Πατέρες.

Την Πατριαρχική, την Αρχιερατική συνοδεία και το πλήρωμα της εκκλησίας δεξιώθηκε εν φιλοξενία η ηγουμένη της Μονής, που ανακαίνισε και αγιογράφησε τον Ναόν, οσιωτάτη Μοναχή Μελάνη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων