02/06/2022 02/06/2022 Προσκυνηματική επίσκεψη στην Βηθανία πραγματοποίησε ο Πατριαρχικός Επίτροπος της Βηθλεέμ, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διοκαισαρείας κ. Βενέδικτος με τη συνοδεία του. Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού γέροντος Θεοδοσίου. Κατόπιν δεήσεως στο ναό, ευχήθηκε στην γερόντισσα Ευπραξία και στην συνοδεία της με λόγους και νουθεσίες και εμπειρίες πνευματικές από τους παλαιούς Αγιοταφίτες πατέρες, στηρίζοντας τις...
02 Ιουνίου, 2022 - 20:42
Τελευταία ενημέρωση: 02/06/2022 - 21:08

Προσκυνηματική Επίσκεψη στη Βηθανία και απόδοση της εορτής του Πάσχα στη Βηθλεέμ

Διαδώστε:
Προσκυνηματική Επίσκεψη στη Βηθανία και απόδοση της εορτής του Πάσχα στη Βηθλεέμ

Προσκυνηματική επίσκεψη στην Βηθανία πραγματοποίησε ο Πατριαρχικός Επίτροπος της Βηθλεέμ, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διοκαισαρείας κ. Βενέδικτος με τη συνοδεία του.

Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού γέροντος Θεοδοσίου. Κατόπιν δεήσεως στο ναό, ευχήθηκε στην γερόντισσα Ευπραξία και στην συνοδεία της με λόγους και νουθεσίες και εμπειρίες πνευματικές από τους παλαιούς Αγιοταφίτες πατέρες, στηρίζοντας τις αγωνίστριες μοναχές στον μοναχικό τους βίο.

Ο Σεβασμιώτατος επέστρεψε την Τετάρτη το απόγευμα στην Βηθλεέμ, όπου λειτούργησε επί τη εορτή της Απόδοσης του Πάσχα στο Θεοδέγμον Σπήλαιο, με ιερείς της Βηθλεέμ και της Μπετζάλλας. Ήταν κατανυκτικά και ουράνια, με το τελευταίο «Χριστός Ανέστη» εκεί που γεννήθηκε ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός και Κύριος μας.

Χριστός Ανέστη Αληθώς Ανέστη από την Αγία Φάτνη της Βηθλεέμ. Άγιοι Τόποι.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων