24/10/2021 24/10/2021 Το Σάββατο 23 Οκτωβρίου με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου, έλαβε χώρα η επίσημη σύναξη των μελών του Ρωσόφωνου ποιμνίου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, κατοίκων της πόλεως Αζώτου, όπου και τελέσθηκε αρτοκλασία υπό του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Μαδάβων κ. Αριστοβούλου, με αφορμή την μνήμη του Αγίου Αποστόλου Φιλίππου του Διακόνου. Στη Σύναξη αυτή έγινε...
24 Οκτωβρίου, 2021 - 21:10
Τελευταία ενημέρωση: 24/10/2021 - 20:53

Πρώτη Σύναξη Ρωσόφωνου ποιμνίου στην Άζωτο

Διαδώστε:
Πρώτη Σύναξη Ρωσόφωνου ποιμνίου στην Άζωτο

Το Σάββατο 23 Οκτωβρίου με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου, έλαβε χώρα η επίσημη σύναξη των μελών του Ρωσόφωνου ποιμνίου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, κατοίκων της πόλεως Αζώτου, όπου και τελέσθηκε αρτοκλασία υπό του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Μαδάβων κ. Αριστοβούλου, με αφορμή την μνήμη του Αγίου Αποστόλου Φιλίππου του Διακόνου.

Στη Σύναξη αυτή έγινε πρώτη γνωριμία μεταξύ των πιστών και του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Μαδάβων, ενώ δόθηκαν οδηγίες για την επόμενη συνάντηση, μέχρι τη στιγμή που το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων βρει κατάλληλο χώρο για την προσωρινή τέλεση των Ιερών Ακολουθιών. Στη συνέχεια το Πατριαρχείο θα προβεί στην ανέγερση Τρισυπόστατου Ιερού Ναού στη μνήμη του Αγίου Φιλίππου, της θυγατρός του Αγίας Διακόνισσας Ερμιόνης και του Αγίου Προφήτη Ιωνά.

Οι πιστοί εκδήλωσαν την ευγνωμοσύνη τους προς τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο για την αγάπη, την φροντίδα και το αμέριστο ενδιαφέρον για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών τους στην περιοχή. Παράλληλα εξέφρασαν την επιθυμία να επισκεφθούν τον Μακαριώτατο προκειμένου να λάβουν την ευχή και την ευλογία του.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων