02/12/2020 02/12/2020 Στις 30 Νοεμβρίου ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος συμμετείχε σε συνάντηση με μέλη του Βρετανικού Κοινοβουλίου και αξιωματούχους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αγγλίας (APPG)* οι οποίοι επιθυμούν να εφαρμόσουν μια καινούργια πρωτοβουλία για τον Χριστιανισμό στην Αγία Γη.  Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom ξεκίνησε με την απόφαση της δημιουργίας της...
02 Δεκεμβρίου, 2020 - 19:05
Τελευταία ενημέρωση: 02/12/2020 - 19:31

Πρωτοβουλία “Χριστιανισμός στους Αγίους Τόπους”

Διαδώστε:
Πρωτοβουλία “Χριστιανισμός στους Αγίους Τόπους”

Στις 30 Νοεμβρίου ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος συμμετείχε σε συνάντηση με μέλη του Βρετανικού Κοινοβουλίου και αξιωματούχους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αγγλίας (APPG)* οι οποίοι επιθυμούν να εφαρμόσουν μια καινούργια πρωτοβουλία για τον Χριστιανισμό στην Αγία Γη. 

Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom ξεκίνησε με την απόφαση της δημιουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (APPG)* η οποία απαρτίζεται από μέλη του Κοινοβουλίου στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα επικεντρωθούν στο θέμα “Χριστιανισμός στους Άγιους Τόπους”.

Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τους βουλευτές για τη στοχαστική τους πρωτοβουλία και το πραγματικό τους ενδιαφέρον να βοηθήσουν τους Χριστιανούς στους Αγίους Τόπους, ειδικά σε αυτές τις απρόβλεπτες και δύσκολες στιγμές, πόσο μάλλον τώρα που είμαστε λίγες εβδομάδες από το μεγαλύτερο δώρο όλων, τη γέννηση του Ιησού Χριστού μας, το σύμβολο της συμπάθειας και της καλοσύνης.

«Η υποστήριξή σας θα βοηθήσει τη χριστιανική κοινότητα να ανθίσει και να ευδοκιμήσει στο μέλλον. Εκ μέρους του Πατριαρχίου στους Αγίους Τόπους, σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας», απευθύνθηκε στους παρευρισκόμενους ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ.κ. Θεόφιλος.

«Η υποστήριξή σας είχε ήδη θετικό αντίκτυπο σε κρίσιμες στιγμές. Όταν οι Εκκλησίες αντιμετώπισαν αδικαιολόγητη φορολογία, μιλήσατε για εμάς. Όταν ορισμένοι πολιτικοί πρότειναν νομοθεσία για κατάσχεση εκκλησιαστικών εκτάσεων, ήσασταν υπέρμαχοι εκ μέρους μας. Και στις δύο περιπτώσεις, οι παρεμβάσεις σας ήταν κρίσιμες και βοήθησαν να εμπνεύσετε μια δίκαιη και ειρηνική επίλυση.

Η πρωτοβουλία με την ονομασία «Χριστιανισμός στους Αγίους Τόπους»  αναμένεται να ρίξει φως στη διεθνή κοινότητα για τα διαφορετικά δεινά και τις πολλές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ντόπιοι Χριστιανοί, και  τρόπους για να διατηρηθεί αυτό το χριστιανικό χαρακτηριστικό στα σοκάκια των Αγίων Τόπων, και να βρεθεί κοινό έδαφος για να τους ενδυναμώσει και να τους ενισχύσει.

*Οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες απαρτίζονται από μέλη του Βρετανικού Κοινοβουλίου απ’ όλα τα πολιτικά κόμματα και διερευνούν και συζητούν συγκεκριμένα θέματα και ανησυχίες σε διάφορα σχετικά θέματα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων