11/06/2022 11/06/2022 Εορτάσθηκε σήμερα στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων το Σάββατο των Ψυχών, δηλαδή το Σάββατο κατά το οποίο ανεπέμφθησαν δεήσεις και ικεσίες υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των απ’ αιώνος κεκοιμημένων πατέρων και αδελφών. Χθες το απόγευμα στον Εσπερινό της Παρασκευής στον Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου εψάλη ο επιμνημόσυνος κανών...
11 Ιουνίου, 2022 - 10:43
Τελευταία ενημέρωση: 11/06/2022 - 10:55

Σάββατο των Ψυχών στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Διαδώστε:
Σάββατο των Ψυχών στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Εορτάσθηκε σήμερα στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων το Σάββατο των Ψυχών, δηλαδή το Σάββατο κατά το οποίο ανεπέμφθησαν δεήσεις και ικεσίες υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των απ’ αιώνος κεκοιμημένων πατέρων και αδελφών.

Χθες το απόγευμα στον Εσπερινό της Παρασκευής στον Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου εψάλη ο επιμνημόσυνος κανών και ανεγνώσθησαν τα ονόματα των κεκοιμημένων Αγιοταφιτών, αοιδίμων Πατριαρχών, Αρχιερέων, Ιερέων, Ιερομονάχων, Ιεροδιακόνων, μοναχών και μοναζουσών.

Το πρωί του Σαββάτου τελέσθηκε θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσιο του Κοιμητηρίου της Αγίας Σιών υπό του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Γεράσων κ. Θεοφάνους και μνημονεύθηκαν τα ονόματα των ενταφιασθέντων κεκοιμημένων Πατέρων κληρικών και λαϊκών. Ανεγνώσθη Τρισάγιο επί των τάφων αυτών υπέρ αναπαύσεως των ψυχών αυτών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων