15/02/2024 15/02/2024 Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος υποδέχθηκε, στις 13 Φεβρουαρίου, τον Προϊστάμενο της Ρωσικής Αποστολής στα Ιεροσόλυμα (MISSIA) Αρχιμανδρίτη π. Βασιανό για την παρουσίαση και ευλογία του νέου Ιερομονάχου, για να υπηρετήσει στην Μονή Αρχιμανδρίτη π. Τύχωνος. Ο Μακαριώτατος ευλόγησε την παραμονή αυτού και ευχήθηκε ευδόκιμη διακονία. Στη συνεχεία ο Μακαριώτατος τέλεσε τον Αγιασμό του ύδατος...
15 Φεβρουαρίου, 2024 - 18:37
Τελευταία ενημέρωση: 15/02/2024 - 18:23

Σειρά επισκέψεων δέχθηκε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων

Διαδώστε:
Σειρά επισκέψεων δέχθηκε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος υποδέχθηκε, στις 13 Φεβρουαρίου, τον Προϊστάμενο της Ρωσικής Αποστολής στα Ιεροσόλυμα (MISSIA) Αρχιμανδρίτη π. Βασιανό για την παρουσίαση και ευλογία του νέου Ιερομονάχου, για να υπηρετήσει στην Μονή Αρχιμανδρίτη π. Τύχωνος. Ο Μακαριώτατος ευλόγησε την παραμονή αυτού και ευχήθηκε ευδόκιμη διακονία.

Στη συνεχεία ο Μακαριώτατος τέλεσε τον Αγιασμό του ύδατος στο Εκκλησιαστικό Δικαστήριο και ευλόγησε τις εργασίες αυτού και επαίνεσε τον Πρόεδρο αυτού, Αρχιμανδρίτη π. Νήφωνα, για την δικαστική ευσυνειδησία αυτού και τις ανακαινιστικές εργασίες στο κτίριο του Δικαστηρίου.

Ακόμη, στις 14 Φεβρουαρίου,ο Μακαριώτατος υποδέχθηκε τον Λουθηρανό Επίσκοπο στα Ιεροσόλυμα Σεβασμιώτατο Σάνη Άζαρ, συνοδεύοντα την Αρχηγό της Εκκλησίας της Δανίας μετά μικράς ομάδος.

Ο Μακαριώτατος ενημέρωσε αυτούς περί του επιτελουμένου υπό του Πατριαρχείου εν συνεργασία μετά των άλλων Χριστιανικών Εκκλησιών προσκυνηματικού και εκκλησιαστικού έργου για την διατήρηση του Προσκυνηματικού Καθεστώτος και την ενίσχυση της Χριστιανικής παρουσίας στην Αγία Γη και δη στην Ιερουσαλήμ.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων