07/06/2022 07/06/2022 Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr Το πρόσωπο της βίας και του εξτρεμισμού αντιμετώπισε για ακόμη μια φορά το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων καθώς αυτή τη φορά στο στόχαστρο βρέθηκε το παρεκκλήσιο το οποίο βρίσκεται στον Λόφο της Αγίας Σιών.  Όπως έγραψε από χθες το ope.gr ομάδα πενήντα περίπου Ισραηλινών εξτρεμιστών αγνώστου προελεύσεως διέρρηξε την πύλη και το κιγκλίδωμα του...
07 Ιουνίου, 2022 - 8:13
Τελευταία ενημέρωση: 07/06/2022 - 8:22

Στη δίνη του εξτρεμισμού το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων – Οι επιθέσεις και οι φόβοι για την Πεντηκοστή

Διαδώστε:
Στη δίνη του εξτρεμισμού το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων – Οι επιθέσεις και οι φόβοι για την Πεντηκοστή

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Το πρόσωπο της βίας και του εξτρεμισμού αντιμετώπισε για ακόμη μια φορά το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων καθώς αυτή τη φορά στο στόχαστρο βρέθηκε το παρεκκλήσιο το οποίο βρίσκεται στον Λόφο της Αγίας Σιών. 

Όπως έγραψε από χθες το ope.gr ομάδα πενήντα περίπου Ισραηλινών εξτρεμιστών αγνώστου προελεύσεως διέρρηξε την πύλη και το κιγκλίδωμα του παρεκκλησίου. Άμεση υπήρξε η αντίδραση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων το οποίο με ανακοίνωση ενημέρωσε αναλυτικά για τα γεγονότα τα οποία προβληματίζουν καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που το Πατριαρχείο τους τελευταίους μήνες γνωρίζει το πρόσωπο της βίας και του φόβου.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην Αστυνομία από τον Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιο ο οποίος ζήτησε από τις αρχές οι δράστες να συλληφθούν και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Ωστόσο, λόγω και της επικείμενης εορτής της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος από την πλευρά του το Πατριαρχείο ζήτησε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην υπάρξουν τέτοιου είδους φαινόμενα.

Δεν είναι η πρώτη φορά

Οι εξτρεμιστές δεν έμειναν όμως μόνο στις εξωτερικές ζημιές. Εισήλθαν στο παρεκκλήσι, βεβήλωσαν το εσωτερικό του και απείλησαν τον φύλακα, τον οποίο έχει διορίσει το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, λέγοντας «γνωρίζουμε που διαμένεις και εμείς θα σε εξουδετερώσουμε». Αφού διέφυγε του κινδύνου και της οργής των εξτρεμιστών, ο φύλακας κατόρθωσε να καλέσει την Αστυνομία.

Το γεγονός αυτό δεν είναι κάτι πρωτοφανές για το Πατριαρχείο καθώς πολλές φορές έχει βρεθεί αντιμέτωπο με τέτοιου είδους επιθέσεις. Μάλιστα στην ανακοίνωσή της η Αρχιγραμματεία αναφέρει ότι “Διαρρήξεις του είδους αυτού, εκφοβισμοί και απειλαί έχουν λάβει χώραν επανειλημμένως εις το παρεκκλήσιον αυτό εις βάρος της αγιότητος αυτού και της αδιακόπου μαρτυρίας της χριστιανικής παρουσίας εκεί από την εποχήν του Μυστικού Δείπνου και την ημέραν της Πεντηκοστής”.

Η κατάληψη και η εκστρατεία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων

Το γεγονός αυτό έρχεται να προστεθεί μετά και την κατάληψη του ξενοδοχείου Litle Petra, ιδιοκτησίας του Πατριαρχείου, από την εξτρεμιστική ομάδα Ateret Kohaim τον περασμένο Μάρτιο κάτι το οποίο καταδικάστηκε τόσο από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων όσο και από τις υπόλοιπες χριστιανικές κοινότητες της Αγίας Πόλης. Μάλιστα το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών είχε κάνει διάβημα προς το αντίστοιχο του Ισραήλ για το ζήτημα.

Τους τελευταίους μήνες ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος έχει ξεκινήσει διεθνή εκστρατεία ενημέρωσης για τα όσα συμβαίνουν στους τόπους όπου έζησε ο Ιησούς Χριστός κατά την επίγεια παρουσία του, τονίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι χριστιανοί από τις επιθέσεις εξτρεμιστικών στοιχείων οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την από αιώνων παρουσία τους στην περιοχή.

Το Πατριαρχείο, το οποίο βρίσκεται στη δίνη του εξτρεμισμού, όπως και στις άλλες περιπτώσεις έτσι και σε αυτή την επίθεση διαμαρτύρεται έντονα για την απαράδεκτη, όπως την χαρακτηρίζει, συμπεριφορά. Για το λόγο αυτό θα ελέγξει όλες τις δυνατότητες προς την απονομή της δικαιοσύνης για τα δικαιώματά του και το προσωπικό του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων