20/07/2022 20/07/2022 Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων επισκέφθηκε σήμερα ο νέος μελλοντικός Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα κ. Νόαμ Κατζ μετά της συνοδού αυτού κ. Τάνη από το Υπουργείον Εξωτερικών του Ισραήλ. Τον νέο Πρέσβη και την συνοδείαν αυτού υποδέχθηκε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος μετά Πατέρων Αγιοταφιτών. Στο πλαίσιο της επίσκεψης αυτής ο κ. Πρέσβης ενημερώθη υπό του Μακαριωτάτου...
20 Ιουλίου, 2022 - 20:15
Τελευταία ενημέρωση: 20/07/2022 - 20:22

Στο επίκεντρο οι σχέσεις Πατριαρχείου Ιεροσολύμων με το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ

Διαδώστε:
Στο επίκεντρο οι σχέσεις Πατριαρχείου Ιεροσολύμων με το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων επισκέφθηκε σήμερα ο νέος μελλοντικός Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα κ. Νόαμ Κατζ μετά της συνοδού αυτού κ. Τάνη από το Υπουργείον Εξωτερικών του Ισραήλ. Τον νέο Πρέσβη και την συνοδείαν αυτού υποδέχθηκε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος μετά Πατέρων Αγιοταφιτών.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης αυτής ο κ. Πρέσβης ενημερώθη υπό του Μακαριωτάτου περί του αδιαρρήκτου συνδέσμου της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης, περί της συγκρούσεις Ελληνισμού και Ιουδαισμού επί των διαδόχων του Μεγάλου Αλεξάνδρου και περί της Εκκλησίας δεχομένης ως αγίους τους επτά Μακκαβαίους παίδας, την μητέρα αυτών Σολομονήν και τον διδάσκαλο αυτών Ελεάζαρ και εορταζούσης αυτούς την 1ην Αυγούστου εκάστου έτους.

Συζήτηση έγινε και σχετικά με την σημερινή συνεργασία μεταξύ Πατριαρχείου και Υπουργείου Εσωτερικών του Ισραήλ για την χορήγηση διαμονής (vizas) στα μέλη του Πατριαρχείου, μοναχούς, μοναχάς και στις εισόδους και εξόδους μέσω του αεροδρομίου Ben Gurion του Τελ – Αβίβ.

Από την μεριά του ο κ. Πρέσβης ζήτησε εξηγήσεις και για τις σχέσεις των Ορθοδόξων Εκκλησιών και έλαβεν απάντηση από τον Μακαριώτατο, ότι αυτές ευρίσκονται σε κοινωνία ή συνεργασία μεταξύ των, καθώς και για τις σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας μετά των άλλων Χριστιανικών Εκκλησιών και έλαβε την απάντηση ότι αύτές επικοινωνούν μεταξύ των καλλιεργούσαι τον θεολογικόν διάλογον.

Ο Μακαριώτατος ανεφέρθηκε και στην απ’ αιώνων δικαιοδοσία του Πατριαρχείου εις τας τρεις Παλαιστίνας, εκτεινομένην έως και του Κατάρ.

Εν τέλει ο κ. Πρέσβης ζήτησε τις ευχές του Μακαριωτάτου για την επιτυχία της νέας αποστολής αυτού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων