04/04/2023 04/04/2023 Ανήμερα της 55ης επετείου του έπους του 1968, όταν η ΑΕΚ χάρισε στην Ελλάδα τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο σε ομαδικό άθλημα στην ιστορία, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος Γ΄υποδέχτηκε την ανδρική ομάδα μπάσκετ στο Πατριαρχείο. Η αποστολή της ΑΕΚ βρίσκεται στην Ιερουσαλήμ, καθώς απόψε αντιμετωπίζει τη Χαποέλ στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για την...
04 Απριλίου, 2023 - 15:45
Τελευταία ενημέρωση: 04/04/2023 - 16:01

Στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων η ΑΕΚ ανήμερα της 55ης επετείου του 1968

Διαδώστε:
Στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων η ΑΕΚ ανήμερα της 55ης επετείου του 1968

Ανήμερα της 55ης επετείου του έπους του 1968, όταν η ΑΕΚ χάρισε στην Ελλάδα τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο σε ομαδικό άθλημα στην ιστορία, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος Γ΄υποδέχτηκε την ανδρική ομάδα μπάσκετ στο Πατριαρχείο.

Η αποστολή της ΑΕΚ βρίσκεται στην Ιερουσαλήμ, καθώς απόψε αντιμετωπίζει τη Χαποέλ στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για την προημιτελική φάση του Basketball Champions League.

 

O διοικητικός ηγέτης της Ένωσης, Μάκης Αγγελόπουλος, μαζί με αντιπροσωπεία της ΑΕΚ και τον δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας/Νέας Χαλκηδόνας Γιάννη Βούρο επισκέφτηκαν το Πατριαρχείο.

Την αντιπροσωπεία της ΑΕΚ υποδέχθηκε και ξενάγησε στους Αγίους Τόπους, για ακόμη μία χρονιά, ο Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος. 

Ο Μάκης Αγγελόπουλος παρέδωσε φανέλα της «Βασίλισσας» με τον συμβολικό αριθμό 1 και το όνομα του Μακαριωτάτου, αλλά και DVD της ταινίας «1968», το σενάριο της οποίας συνδέεεται άμεσα άλλωστε με τη σημερινή ιστορική επέτειο. Συλλεκτικά αντικείμενα της ΑΕΚ παραδόθηκαν στον Πανιερώτατο κ. Ησύχιο.

 

Ο Μακαριώτατος παρέδωσε υπερπολύτιμη εικόνα της Θεομήτορος Παναγίας και του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού μας, αλλά και εικόνες και ιερά αναμνηστικά σε όλη την «κιτρινόμαυρη» αποστολή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων