31/05/2022 31/05/2022 Τον Πρωθυπουργό της Γεωργίας κ. Ηρακλή Γκαριμπασβίλι και τη συνοδεία του υποδέχθηκε χθες ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος. Τον γεωργιανό Πρωθυπουργό συνόδευαν οι Υπουργοί Εξωτερικών κ. Ilia Darchiashvili, Ασφαλείας κ. Grigol Liluasvili καθώς και ο Επικεφαλής της Κυβερνητικής Διοίκησης κ. Revaz Javelidze και ο Πρέσβης της Γεωργίας στο Ισραήλ κ. Lasha Zhvania. Ο Μακαριώτατος, μεταξύ...
31 Μαΐου, 2022 - 14:16
Τελευταία ενημέρωση: 31/05/2022 - 14:22

Στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ο Πρωθυπουργός της Γεωργίας

Διαδώστε:
Στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ο Πρωθυπουργός της Γεωργίας

Τον Πρωθυπουργό της Γεωργίας κ. Ηρακλή Γκαριμπασβίλι και τη συνοδεία του υποδέχθηκε χθες ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος.

Τον γεωργιανό Πρωθυπουργό συνόδευαν οι Υπουργοί Εξωτερικών κ. Ilia Darchiashvili, Ασφαλείας κ. Grigol Liluasvili καθώς και ο Επικεφαλής της Κυβερνητικής Διοίκησης κ. Revaz Javelidze και ο Πρέσβης της Γεωργίας στο Ισραήλ κ. Lasha Zhvania.

Ο Μακαριώτατος, μεταξύ άλλων, στην προσφώνηση του προς τον κ. Γκαριμπασβίλι επεσήμανε ότι: “η μοναστική κοινότητα του Παναγίου Τάφου είναι καθοριστική για τη φύλαξη, την εξυπηρέτηση και τη διατήρηση των Αγίων Τόπων, των Εκκλησιών και των Μονών μας ανά τους αιώνες καθώς έχει καθιερωθεί ως τόπος προσευχής και λατρείας, και ως εκ τούτου ως τόπος προσβάσιμος στους προσκυνητές και επισκέπτες χωρίς διάκριση”.

“Περιττό να πούμε ότι οι Άγιοι Τόποι συντηρήθηκαν από τις θυσίες αίματος και χρημάτων. Πολλοί έδωσαν τη ζωή τους για να τους προστατεύσουν, και πολλοί ευεργέτες έδωσαν από τους οικονομικούς πόρους τους για να τους στηρίξουν. Για αυτές τις θυσίες ευχαριστούμε τον Παντοδύναμο Θεό”, πρόσθεσε.

Οι προκλήσεις και η αποστολή

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων αναφέρθηκε επίσης στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην Ιερά Πόλη της Ιερουσαλήμ. “Γιατί η Ιερουσαλήμ είναι η πνευματική πρωτεύουσα όλου του κόσμου και ιδιαίτερα για τα Ορθόδοξα χριστιανικά έθνη και λαούς”, σημείωσε.

“Η αποστολή μας εδώ είναι να προωθήσουμε τις αξίες της Ορθόδοξης Χριστιανικής μας παράδοσης και κληρονομιάς, που δεν είναι άλλες από τις αξίες που κατοχυρώνονται στην Αγία Γραφή τόσο της Παλαιά όσο και της Καινή Διαθήκη και στην Ιερά Παράδοση της Εκκλησίας. Η αγάπη του Χριστού και η ειρήνη Του, η δικαιοσύνη και η συμφιλίωση είναι οι στύλοι της Εκκλησίας της Ιερουσαλήμ”, υπογράμμισε.

Ο Μακαριώτατος απένειμε σε ένδειξη τιμής στον Πρωθυπουργό της Γεωργίας τον Σταυρό του Παναγίου Τάφου “ώστε να προστατεύεστε και να εμπνέεστε πάντα από το σωτήριο μήνυμα του Σταυρού του Δικαίου”, όπως ανέφερε. 

Ακολούθησε η ανταλλαγή δώρων. Ο Πρωθυπουργός και τα μέλη αναχώρησαν για προσκύνηση στον Πανάγιο Τάφο, τον υποδέχθηκε εκεί ο Γέρων Σκευοφύλαξ, Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ιεραπόλεως κ. Ισίδωρος, εν ω προηγουμένως είχαν επισκεφθεί την Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού, στην οποία ήκμασαν Γεωργιανοί μοναχοί.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων