10/05/2022 11/05/2022 Την επίσκεψη του πολιτικού αναλυτή του Υπουργείου Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας κ. Τζόρνταν Πέρρυ δέχθηκε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος παρουσία Αγιοταφιτών Πατέρων την Τρίτη 27 Απριλίου/10 Μαΐου 2022. Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Μακαριώτατος εξήγησε στον πολιτικό αναλυτή την κατάσταση, την οποία αντιμετωπίζουν τον τελευταίο καιρό οι Εκκλησίες των Ιεροσολύμων και οι πιστοί...
10 Μαΐου, 2022 - 21:25
Τελευταία ενημέρωση: 11/05/2022 - 10:59

Συνάντηση Πατριάρχη Ιεροσολύμων με αναλυτή του Βρετανικού ΥΠΕΞ

Διαδώστε:
Συνάντηση Πατριάρχη Ιεροσολύμων με αναλυτή του Βρετανικού ΥΠΕΞ

Την επίσκεψη του πολιτικού αναλυτή του Υπουργείου Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας κ. Τζόρνταν Πέρρυ δέχθηκε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος παρουσία Αγιοταφιτών Πατέρων την Τρίτη 27 Απριλίου/10 Μαΐου 2022.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Μακαριώτατος εξήγησε στον πολιτικό αναλυτή την κατάσταση, την οποία αντιμετωπίζουν τον τελευταίο καιρό οι Εκκλησίες των Ιεροσολύμων και οι πιστοί τους εξαιτίας των πιέσεων των ακραίων στοιχείων της Ateret Cohanim, οι οποίοι κατέλαβαν πρόσφατα το ξενοδοχείο «Μικρά Πέτρα» και επίσης για πολλά χρόνια κατέχουν τον ξενώνα του Αγίου Ιωάννου πλησίον του Ναού της Αναστάσεως.

Ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε και στις δυσκολίες, τις οποίες οι Εκκλησίες, ιδίως το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, αντιμετώπισαν το Μεγάλο Σάββατο στην τελετή του Αγίου Φωτός εξαιτίας των μέτρων της Αστυνομίας, υπαγορευθέντων από νόμο της Ισραηλινής Κυβέρνησης, τα οποία περιόρισαν κατά πολύ τον αριθμό των πιστών που επιθύμουσαν να εισέλθουν στον Ναό της Αναστάσεως. Όπως είπε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων, αιτία αυτής της στάσης είναι η έλλειψη γνώσης στο Εβραϊκό κοινό για την Χριστιανική πολιτιστική κληρονομιά.

Επίσης πρόσθεσε ότι οι δυσκολίες αυτές αντιμετωπίζονται από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, καθώς και από κοινού από όλες τις Εκκλησίες, στις συναντήσεις που λαμβάνουν χώρα στο Πατριαρχείο υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου.

Από την πλευρά του ο κ. Πέρρυ άκουσε με προσοχή τον Μακαριώτατο και ανέφερε ότι θα συμβάλει στην κατά το δυνατόν επίλυση των καταστάσεων αυτών με όλα τα ενδεικνυόμενα μέσα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων