09/04/2024 10/04/2024 Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος δέχθηκε το πρωί της Τρίτης 9ης Απριλίου 2024 την επίσκεψη αντιπροσωπείας του Mουσείου της Βίβλου από την Ουάσινγκτον των Η.Π.Α. με επικεφαλής τον Γενικό Επιμελητή κ. Jeffrey Kloha, παρουσία Αγιοταφιτών Πατέρων. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχε και η Υπουργός Πολιτισμού της Παλαιστινιακής Αυτονομίας κ. Χουλούντ Νταγιέμπες. Στο πλαίσιο της συνεργασίας και...
09 Απριλίου, 2024 - 20:36
Τελευταία ενημέρωση: 10/04/2024 - 0:42

Στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων αντιπροσωπεία του Mουσείου της Βίβλου

Διαδώστε:
Στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων αντιπροσωπεία του Mουσείου της Βίβλου

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος δέχθηκε το πρωί της Τρίτης 9ης Απριλίου 2024 την επίσκεψη αντιπροσωπείας του Mουσείου της Βίβλου από την Ουάσινγκτον των Η.Π.Α. με επικεφαλής τον Γενικό Επιμελητή κ. Jeffrey Kloha, παρουσία Αγιοταφιτών Πατέρων.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχε και η Υπουργός Πολιτισμού της Παλαιστινιακής Αυτονομίας κ. Χουλούντ Νταγιέμπες.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας και της συμφωνίας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων με το Mουσείο της Βίβλου, παραδόθηκαν στην αντιπροσωπεία παλαίτυποι τόμοι που περιέχουν την ιστορία των Αγίων Τόπων και της Παλαιστίνης προκειμένου να εκτεθούν στο Μουσείο. Μετά την έκθεση τους, οι τόμοι θα επιστρέψουν στη Βιβλιοθήκη της Ιεράς Μονής του Τιμίου Σταυρού, όπου συντηρούνται από τον Κύπριο συντηρητή εικόνων και βιβλίων κ. Σταύρου Ανδρέου, εν όψει της ιδρύσεως του Κέντρου Βιβλικών Μελετών στη Μονή.

Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος δέχθηκε τους κ.κ. Ιγιάντ Σιρχάν και Σεζάρ Μαρτζήε και εξήγησε σε αυτούς την ανάγκη διευκολύνσεως των προσκυνητών για την τελετή του Αγίου Φωτός το Μεγάλο Σάββατο και την ανάγκη βοηθείας από το κράτος του Ισραήλ για την εγκατάσταση ύδατος στην Ιερά Μονή του Θαβώρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνάντηση Πατριάρχη Ιεροσολύμων με τον Πρέσβη της Γεωργίας στο Ισραήλ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων