08/07/2023 09/07/2023 Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος Γ’ υποδέχθηκε στο Πατριαρχείο την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023, εκπροσώπους Προέδρων των Τοπικών Κοινοτικών Συμβουλίων και διακεκριμένων μελών της Εκκλησίας της πόλης Άκκρης και των όμορων περιοχών αυτής (Ιερά Μητρόπολη Άκκρης, Ba’neh, Jedaideh, Makr, Ebillein, Kufr Smai, Kufr Yasif, Sakhnin, Rameh, Shafa’amer, Abu Snan). Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πατριαρχικός...
08 Ιουλίου, 2023 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 09/07/2023 - 3:05

Στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων εκπρόσωποι της Ιεράς Μητροπόλεως Άκκρης και Γαλιλαίας

Διαδώστε:
Στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων εκπρόσωποι της Ιεράς Μητροπόλεως Άκκρης και Γαλιλαίας

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος Γ’ υποδέχθηκε στο Πατριαρχείο την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023, εκπροσώπους Προέδρων των Τοπικών Κοινοτικών Συμβουλίων και διακεκριμένων μελών της Εκκλησίας της πόλης Άκκρης και των όμορων περιοχών αυτής (Ιερά Μητρόπολη Άκκρης, Ba’neh, Jedaideh, Makr, Ebillein, Kufr Smai, Kufr Yasif, Sakhnin, Rameh, Shafa’amer, Abu Snan).

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πατριαρχικός Επίτροπος Βηθλεέμ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διοκαισαρείας κ. Βενέδικτος, ο Γέρων Αρχιγραμματεύς Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχος και ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κυριακουπόλεως κ. Χριστοφόρος, Πατριαρχικός Επίτροπος εν Αμμάν της Ιορδανίας

Ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στον μακαριστό Αρχιμανδρίτη Φιλόθεο, Πατριαρχικό Επίτροπο Άκκρης-Πτολεμαΐδος, ο οποίος διαδραμάτισε μνημειώδη ρόλο και υπηρέτησε την Κοινότητά του με απόλυτη αφοσίωση και ευχήθηκε, όπως ο Κύριος ο Θεός τάξει την ψυχή αυτού εν χώρα ζώντων.

Επιπλέον, ο Μακαριώτατος άκουσε με προσοχή τις ανησυχίες, τις ανάγκες και τα εκκλησιαστικά και ποιμαντικά αιτήματα των διαφόρων Κοινοτήτων της Μητροπόλεως Άκκρης, την οποία το Πατριαρχείο ενστερνίζεται ως λίαν αγαπητή. Ο Μακαριώτατος επεβεβαίωσε τον ρόλο του Πατριαρχείου, ο οποίος αγκαλιάζει πάντα τα μέλη της Ορθοδόξου Εκκλησίας και τους Χριστιανούς της Αγίας Γης, τονίζοντας ότι τα αιτήματα των Κοινοτήτων της Άκκρης και της Γαλιλαίας είναι αιτήματα του Πατριαρχείου, καθώς αυτές αποτελούν μία αδιάσπαστη ενότητα και οι απαιτήσεις αυτών εκπηγάζουν από την αφοσίωση τόσο στην Εκκλησία όσο και στην περιοχή. Ως εκ τούτου, ο Μακαριώτατος διαβεβαίωσε ότι τα αιτήματα αυτά θα ληφθούν υπ’ όψιν στην Αγία και Ιερά Σύνοδο, η οποία θα διεξαχθεί προσεχώς.

Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστοφόρος εξέφρασε το πνεύμα αγάπης και ενότητας μεταξύ των παρευρισκομένων στην συνάντηση, υπογραμμίζοντας τη σημασία της κοινής συνεργασίας με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, υπό την ηγεσία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου κ.κ. Θεόφιλου Γ’, όλων των πνευματικών ηγετών, οι οποίοι εργάζονται με υπευθυνότητα, έχοντας κοινό ακραιφνές όραμα, με στόχο την αναζωογόνηση της Εκκλησίας και την σταθερότητα των Κοινοτήτων της, υπενθυμίζοντας όσα επιτεύγματα υλοποιήθηκαν στην Ιορδανία για τον σκοπό με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου.

Προς το τέλος της συναντήσεως, ο Μακαριώτατος ευλόγησε τους παρευρισκομένους, παρακαλώντας τον οικτίρμονα Θεό, όπως αποστείλει το Πνεύμα Αυτού το Άγιον, για να φωτίσει τα μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου να λάβουν την κατάλληλη απόφαση, η οποία θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Κοινότητα της Άκκρης και τις όμορες κωμοπόλεις και χωριά.

Αντιφωνούντες οι προσκεκλημένοι, εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους προς τον Μακαριώτατο Πατριάρχη κ.κ. Θεόφιλο για την αγάπη, το ενδιαφέρον, τη θερμή υποδοχή και τη φιλοξενία του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων