11/02/2022 11/02/2022 Συνεχίζεται ο αγώνας τον οποίο καταβάλει το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για τις διώξεις που υφίστανται οι χριστιανοί στην Αγία Γη. Χθες ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ.κ. Θεόφιλος δέχθηκε τον Σβέν Κούμπανς, Ειδικό Εντεταλμένο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή. Οι δυο πλευρές συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος καθώς...
11 Φεβρουαρίου, 2022 - 9:43
Τελευταία ενημέρωση: 11/02/2022 - 9:48

Στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ευρωπαίος αξιωματούχος για τη Μέση Ανατολή

Διαδώστε:
Στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ευρωπαίος αξιωματούχος για τη Μέση Ανατολή

Συνεχίζεται ο αγώνας τον οποίο καταβάλει το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για τις διώξεις που υφίστανται οι χριστιανοί στην Αγία Γη.

Χθες ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ.κ. Θεόφιλος δέχθηκε τον Σβέν Κούμπανς, Ειδικό Εντεταλμένο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή. Οι δυο πλευρές συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος καθώς και την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή και τη θέση των χριστιανών. Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης ο Μακαριώτατος δώρισε αναμνηστικά ενθύμια στον κ. Κούμπας και τον ευχαρίστησε για την επίσκεψη.

Υπενθυμίζεται ότι με πρωτεργάτη τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο οι αρχηγοί των εκκλησιών της Ιερουσαλήμ έχουν ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης για τις διώξεις του χριστιανικού στοιχείου στην περιοχή με αρκετές κυβερνήσεις να ανταποκρίνονται.

Την προσπάθεια αυτή που καταβάλει το Παλαίφατο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων στηρίζει και η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος όπως ανέφερε και στην ανακοίνωση της κατά την πρώτη ημέρα των τακτικών εργασιών για το μήνα Φεβρουάριο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων