25/08/2020 25/08/2020 Στις 24 Αυγούστου 2020 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου με τον επικεφαλής της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής στην Ιερουσαλήμ Αλέξανδρο Αίλισοφ, ο οποίος συνέστησε στον Μακαριώτατο την Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Ορεινής Αικατερίνη Τσερνυσόβα. Επίσης, στη συζήτηση συμμετείχε ο αναπληρωτής επικεφαλής της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής Ιερομόναχος π. Δομετιανός Μαρκαριάν και ο Γραμματέας της...
25 Αυγούστου, 2020 - 16:25
Τελευταία ενημέρωση: 25/08/2020 - 19:15

Στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Ορεινής

Διαδώστε:
Στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Ορεινής

Στις 24 Αυγούστου 2020 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου με τον επικεφαλής της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής στην Ιερουσαλήμ Αλέξανδρο Αίλισοφ, ο οποίος συνέστησε στον Μακαριώτατο την Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Ορεινής Αικατερίνη Τσερνυσόβα.

Επίσης, στη συζήτηση συμμετείχε ο αναπληρωτής επικεφαλής της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής Ιερομόναχος π. Δομετιανός Μαρκαριάν και ο Γραμματέας της Αποστολής Ηγούμενος π. Νίκων Γκολόβκο.

Κατά τη συνάντηση στη Μικρά Αίθουσα του Θρόνου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ο επικεφαλής της Αποστολής ζήτησε από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη κ.κ. Θεόφιλο να θέσει τη νεοδιορισθείσα Καθηγουμένη της Ρωσικής Μονής στους Αγίους Τόπους υπό την Πρωθιεραρχική του προστασία, περιβάλλοντάς την με αγάπη και πατρική στοργή.

Στην αντιφώνησή του ο Μακαριώτατος κ. Θεόφιλος ευχήθηκε στην Καθηγουμένη Αικατερίνη να την ευλογεί ο Θεός στο νέο και υπεύθυνο διακόνημά της, διαβεβαιώνοντάς την ότι η Ιεραρχία της Σιωνίτιδος Εκκλησίας, τα μέλη της Αγιοταφικής Αδελφότητας και η Αυτού Μακαριότης προσωπικά, θα είναι πάντοτε πρόθυμοι να τη στηρίξουν στην αντιμετώπιση όλων των επικαίρων ζητημάτων, των σχετιζομένων με τη διακονία της στους Αγίους Τόπους.

Ακολούθως, η Καθηγουμένη Αικατερίνη μετέβη στον Πανάγιο Τάφο, όπου προσκύνησε τα ιερά του.

Πηγή: ΤΕΕΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων