04/06/2023 05/06/2023 Το φλέγον ζήτημα της διασφάλισης της Χριστιανικής κληρονομιάς στους Αγίος Τόπους βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε την Παρασκευή 2 Iουνίου 2023 στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ.κ. Θεόφιλος Γ’ και Συντονιστής του Συμβουλίου των Εκκλησιών με Κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία από την Ουαλία, αποτελούμενη από τον κ. Darren Miller, βουλευτή και Σκιώδη Υπουργό για...
04 Ιουνίου, 2023 - 20:02
Τελευταία ενημέρωση: 05/06/2023 - 3:08

Στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία από την Ουαλία

Διαδώστε:
Στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία από την Ουαλία

Το φλέγον ζήτημα της διασφάλισης της Χριστιανικής κληρονομιάς στους Αγίος Τόπους βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε την Παρασκευή 2 Iουνίου 2023 στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ.κ. Θεόφιλος Γ’ και Συντονιστής του Συμβουλίου των Εκκλησιών με Κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία από την Ουαλία, αποτελούμενη από τον κ. Darren Miller, βουλευτή και Σκιώδη Υπουργό για το Σύνταγμα και τις Διεθνείς Υποθέσεις, και τον κ. Russell George, Σκιώδη Υπουργό Υγείας.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο κ. Youssef Barakat, μέλος της Ανωτέρας Προεδρικής Επιτροπής Εκκλησιαστικών Υποθέσεων στη Παλαιστίνη, και ο κ. Raed Hanania, Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων και Μ.Μ.Ε. στην Επιτροπή.

Ο Μακαριώτατος ενημέρωσε την Κοινοβουλευτική Αντιπροσωπεία για τις προκλήσεις, τις οποίες αντιμετωπίζουν οι Χριστιανοί στους Αγίους Τόπους, ιδιαιτέρως στην Ιερουσαλήμ, και τον αντίκτυπο εξαιτίας των Ισραηλινών ριζοσπαστών και της μείωση του αριθμού των Χριστιανών.
Επιπλέον, ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στις επιθέσεις, τις οποίες υπέστησαν θρησκευτικές προσωπικότητες και ιεροί τόποι από μέλη Ισραηλινών ριζοσπαστικών ομάδων.

Οι δύο πλυερές τόνισαν την ανάγκη για συνεχή δράση, συνεργασία και υποστήριξη με τη λήψη πρωτοβουλιών που στοχεύουν στην ενίσχυση της αντοχής και της υπομονής των Xριστιανών στις πατρογονικές εστίες τους.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε την περιοχή της Πύλης του Δαβίδ και την πλατεία Omar Ibn Al-Khattab, συνοδευόμενη από εκπροσώπους του Ορθοδόξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Στους προσκεκλημένους του Κοινοβουλίου δόθηκαν λεπτοερείς εξηγήσεις όσον αφορά τα σχέδια των Ισραηλινών σε αυτλη την ζωτικής σημασίας περιοχή, η οποία χρησιμεύει ως διαδρομή προσκυνήματος και αποτελεί την κυρία είσοδο προς τον Ναό της Αναστάσεως, τον Πανάγιο Τάφο, το Κεντρικό Μοναστήρι, τις πέριξ Μονές και την Χριστιανική συνοικία της Ιερουσαλήμ. Στην αντιπροσωπεία επίσης δόθηκε μια επισκόπηση των στοχευμένων ενεργειών των Ισραηλινών ριζοσπαστών για την απόκτηση του ελέγχου των ξενοδοχείων Petra και Imperial.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων: Χάνει τη νομική μάχη διεκδίκησης ακινήτων

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη κοινή δέσμευση των δύο πλευρών για την προώθηση του διαλόγου, της αλληλοκατανόησης και της διαφύλαξης της Χριστιανικής κληρονομιάς στους Αγίους Τόπους. Ο δε Μακαριώτατος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του την επίσκεψη της Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας και την αφοσίωση, την οποία επέδειξε για την περαιτέρω διατήρηση της Χριστιανικής παρουσίας και της πολιτιστικής κληρονομίας στην Αγία Γη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων