17/06/2022 18/06/2022 Δεκαμελής Κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία από τη Ρουμανία με επικεφαλής την πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Natalia-Elena Intotero και νυν μέλος του Κοινοβουλίου της χώρας, επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων το πρωί της Πέμπτης 16 Ιουνίου 2022. Η αντιπροσωπεία συνοδευόμενη από τον Πρέσβη της Ρουμανίας στο Ισραήλ κ. Radu Ioanid και την Εκκλησιαστική Αντιπροσωπεία στα Ιεροσόλυμα αποτελούμενη από τον...
17 Ιουνίου, 2022 - 16:36
Τελευταία ενημέρωση: 18/06/2022 - 3:43

Στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων μέλη του Κοινοβουλίου της Ρουμανίας

Διαδώστε:
Στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων μέλη του Κοινοβουλίου της Ρουμανίας

Δεκαμελής Κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία από τη Ρουμανία με επικεφαλής την πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Natalia-Elena Intotero και νυν μέλος του Κοινοβουλίου της χώρας, επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων το πρωί της Πέμπτης 16 Ιουνίου 2022.

Η αντιπροσωπεία συνοδευόμενη από τον Πρέσβη της Ρουμανίας στο Ισραήλ κ. Radu Ioanid και την Εκκλησιαστική Αντιπροσωπεία στα Ιεροσόλυμα αποτελούμενη από τον Αρχιμανδρίτη π. Θεόφιλο και Αρχιμανδρίτη π. Ιωάννη, έγινε δεκτή από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ’.

Τα μέλη της Αντιπροσωπείας εξέφρασαν την χαρά τους για την επίσκεψη στον Πανάγιο Τάφο και το Πατριαρχείο, κσθώς και για το διεθνούς ακτινοβολίας ειρηνευτικό έργο του Μακαριωτάτου και την προστασία των Ρουμάνων προσκυνητών.

Από την πλευρά του ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων ενημέρωσε τα μέλη της αντιπροσωπείας για το ειρηνευτικό έργο του Πατριαρχείου κατά την τρέχουσα πολιτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή και την Αγία Γη, ιδιαιτέρως εν μέσω των προκλήσεων από τους εξτρεμιστές και καταληψίες των Χριστιανικών περιουσιών.

Ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε επίσης στις αγαστές σχέσεις του με τον Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, την συμμετοχή του στα εγκαίνια του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Ανδρέου του Βουκουρεστίου και στον ενεργό ρόλο του Πατριαρχείου Ρουμανίας στη Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης η κ. Intotero εξ ονόματος της Αντιπροσωπείας προσέφερε στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων άλμπουμ εικόνων της Ρουμανίας και κεραμεικό αγγείο.

Από την πλευρά του ο Μακαριώτατος προσέφερε επάργυρο πίνακα της Ιερουσαλήμ, εικόνα του Ιερού Κουβουκλίου και της Θεοτόκου Ιεροσολυμιτίσσης και ευλογίες στα άλλα μέλη της αντιπροσωπείας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων